Ajo jäi kahdeksanteen lähtöriviin

Kalex KTM-pyörällä kilpaileva Ajo Motorsportin ex-kuljettaja Folger viimeisteli aika-ajossa pohjiksi lukemat 1.57,603. Paalupaikka oli Folgerille uran kolmas.

Folger käytti edukseen MM-sarjaa KTM:n sarvissa johtavan espanjalaisen Maverick Vinalesin veto- ja imuavun. Vinales sijoittui aika-ajossa toiseksi 66 tuhannesosaa paalupaikkamiehestä.

Folger ja Vinales saavat eturiviin rinnalleen espanjalaisen KTM-kuljettaja Alex Rinsin, joka jäi pohjista 0,443 sekuntia.

Suomalaisen Avant Tecno-tiimin KTM:llä kilpailevan Ajo nopein kierros kulki 5,2 kilometrin mittaisella radalla 23. sijaan oikeuttaneessa ajassa 2.00,161.

Viimeisellä, eli 15. kierroksella parhaan aikansa ajanut Ajo jäi Folgerista 2,558 sekuntia. Ajolla oli Mugelloon tultaessa alla kolme peräkkäistä kolmannen lähtörivin paikkaa Austinista, Jerezistä ja Le Mansista.

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin kuljettajista espanjalainen Luis Salom oli viides, malesialainen Zulfahmi Khairuddin 18:s ja australialainen Arthur Sissis 25:s.

MM-pisteissä toisena olevan Salomin ja Folgerin välinen ero oli 0,526 sekuntia.

Mugello, Italia.
Moto3-luokan 5/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: