Ajo ja Kallio käynnistivät työt haasteellisella COTA-radalla

Moto3-luokka sai kunnian ajaa road racingin ensimmäisen virallisen session vuonna 2012 valmistuneella 5513 metrin mittaisella radalla. Kyse oli MM-sarjan kauden toisen osakilpailuviikonvaihteen ensimmäisestä, 40 minuutin mittaisesta vapaasta harjoituksesta.

Ajo tutustui KTM-tehdaspyörällään aurinkoisessa, joskin viileässä säässä rataan 15 kierroksen verran. Niistä nopein kulki sijaan 11 oikeuttaneessa ajassa 2.23,596.

Motokolmosten ensimmäisen vapaan kiireisin kuljettaja oli FTR Hondalla kilpaileva italilainen Romano Fenati, josta kauden kaksi viikkoa sitten Qatarissa yhdeksännellä sijalla käynnistänyt Ajo jäi 1,498 sekuntia.

Qatarissa viidenneksi sijoittunut Kallio ajoi Marc VDS Racing-tiimin Kalexilla Moto2-luokan avaussessiossa lukemat 2.18,261. Ne toivat tullessaan 18. sijan. 18 oli Kallion luku, sillä hän ajoin myös tuon määrän kierroksia.

Motokkakosten ykkönen oli Suterilla etenevä espanjalainen Nicolas Terol, joka pystyi järjestämään vielä tässä vaiheessa 3,158 sekunnin kaulan Kallioon.

MotoGP-luokan ensimmäisissä vapaissa kaksi, yksityistestien myötä jo dataa COTA:lta ammentanutta kuljettajaa olivat selkeästä ylitsi muiden.

Marc Marquez paineli Hondallaan kärkeen ajalla 2.08,756. Kauden ylivoimaisella voitolla Qatarissa aloittanut Yamahan Jorge Lorenzo ajoi kakkoseksi 0,253 sekuntia Marquezista. Kolmanneksi yltänyt Marquezin tiimikaveri Dani Pedrosa hyytyi kärjellä jo peräti 1,6 sekuntia.

Ducati-kuljettajat Andrea Dovizioso ja Nicky Hayden säväyttivät seuraavilla sijoilla ennen Lorenzon tiimikaveria Valentino Rossia.

Austinissa on mukana myös kolmas suomalaiskuljettaja, ensimmäisen kipailunsa Red Bull Rookies Cupissa ajava 14-vuotias Felix Nässi.

Nässi ajoi KTM:n Moto3-luokan pyörällä ensimmäisessä harjoituksessa sijalle 23. Ero kärkeen oli 7,960 sekuntia.

Austinissa ajetaan perjantaina vielä toiset vapaat harjoitukset.