Ajo Interwettenin vauhtikaksikko valmiina Asseniin

Edellisten osakilpailuiden näyttämöiden Italian Mugellon ja Espanjan Barcelonan radan tapaan Assen on nopeahko ja kuljettajien suosima rata. Pitkästä aikaa sää oli MotoGP -sarjan tiimeille suosiollinen koko Espanjan viikonlopun ajan. Vaikka toivomuslistalla onkin samantyyppinen sää myös tulevaksi viikonlopuksi, on Assenissa nähty usein nopeitakin sään vaihteluita.

Historiallisesti Assenin kilpailuviikonloppu on aina poikennut totutusta MotoGP -sarjan viikonlopusta aikataulullisesti, sillä kaikki tapahtuu Hollannissa päivää normaalia aikaisemmin. Ensimmäiset harjoitukset ajetaan siis jo torstaina, ja aika-ajot lauantain kilpailua varten ajetaan perjantaina iltapäivällä.
Kuuden ajetun kilpailun jälkeen Ajo Interwettenin Derbi-kaksikolla on plakkarissa jo yksi palkintopallisijoitus Qatarista, ja kuljettajat Cortese ja Aegerter ovat MM-pistetaulukossa sijoilla 8 ja 12.

Tallipäällikkö Aki Ajo: ”Assenin rata on nopeahko ja varsin monen kuljettajan mieleen. Me valmistaudumme jo tiukasti lauantain kilpailua varten, sillä täällä täytyy aina varautua vähän kaikenlaiseen keliin. Vaikka rata ei olekaan aivan meren rannalla, ovat sään vaihtelut joskus nopeitakin. Tietenkin me kaikki toivomme kuivia ja hyviä olosuhteita koko viikonlopuksi.”

Uusin numero