Ajo Interwettenin Derbi-kaksikon Cortese mukana Mugellon kärkitaistoissa

Juuri ennen tutustumiskierrosta sade kasteli rata-alueen, mutta onneksi itse kilpailu saatiin vietyä läpi kuivissa, joskin pilvisissä, olosuhteissa. Ajo Interwettenin molemmat Derbi-kuljettajat aloittivat kilpailun laskelmoidusti, nostaen osakkeitaan kilpailun kuluessa.

Cortese nousi taistelemaan tiukasti kilpailun neljännestä sijasta, mutta valitettavasti kaatui kilpailun viimeisessä kaarteessa, ylittäen maalilinjan lopulta sijalla 10. Aegerter taisteli läpi kilpailun omassa ryhmässään, ajaen ruutulipulle sijalla 19. Kilpailun voittoon ajoi Bradley Smith.

Ajo Interwettenin vauhdikas Derbi-kaksikko on MM-pistetaulukossa sijoilla 7 ja 10, johtopaikkaa sarjassa pitää Bradley Smith.

Sandro Cortese: ”Olen tietysti vähän pettynyt, sillä jouduin vaihtamaan ajolinjaa viimeisessä kaarteessa juuri ratkaisevilla hetkillä kun eteemme tuli hitaampi kuljettaja. Suunnitelma oli poimia pari sijaa käyttämällä imua, mutta sen sijaan jouduinkin vaihtamaan ajolinjaa, ja perä luisti alta. Onneksi pääsin maaliin ja sain kuitenkin vielä hieman pisteitä.”

Tallipäällikkö Aki Ajo: ”Ennen starttia sää aiheutti meille hieman päänvaivaa, mutta onneksi keli kuivui niin, että lopulta kilpailuun lähdettiin selkeästi kuivan kelin säädöillä – mutta ratkaisu meni kyllä varsin tiukoille. Kilpailun lopulla taisi tulla muutama pisara, mutta ei mitään suurempaa.

Sandro otti alkukierrokset ehkä hieman varovaisesti, mutta ajoi kilpailun muuten kokonaisuutena todella hyvin. Harmillista, että viimeisessä mutkassa oli hitaampi kuljettaja ja Sandro joutui vaihtamaan ajolinjaa ja siksi perä lähti alta. Domille tämä on ehkä hieman vaikea rata, eikä hän löytänyt oikein hyvää rytmiä kisaan.”

***

Ajo Interwettenin Derbi-kaksikko vauhdissa Mugellon aika-ajoissa

Ajo Interwettenin tehdas-Derbejä käskevä kuljettajakaksikko, saksalainen Sandro Cortese ja sveitsiläinen Dominique Aegerter, oli vauhdissa tänään iltapäivällä Mugellossa ajetuissa Italian Grand Prix:n aika-ajoissa.

Aika-ajot Mugellon nopealla radalla saatiin kaikeksi onneksi ajaa upeissa sääolosuhteissa. Aamun vapaissa harjoituksissa Ajo Interwettenin Derbi-kaksikko ajoi neljänneksi ja kymmenenneksi nopeimmat kierrosajat, ja iltapäivällä ajetuissa aika-ajoissa kaksikko taisteli paikkansa lähtöruutuihin 9 ja 18 ajaen nopeimmat kierrokset monen muun kuljettajan tapaan aika-ajon loppupuolella. Paalupaikalta sunnuntain kilpailuun lähtee Bradley Smith.

Sandro Cortese: ”Olemme löytäneet hyvät säädöt pyörään, mutta en silti ole aivan niin korkealla kuin olisin halunnut. Emme vain päässeet tänään näyttämään todellista potentiaaliamme. Huomenna on tärkeää saada hyvä startti kilpailuun.”

Dominique Aegerter: ”Olisin ehkä hyötynyt imuavusta tänään, mutta en vain löytänyt sopivaa ryhmää. Pyörän säädöt ovat kuitenkin kohdallaan, joten huomiseen kilpailuun lähdetään taistelumielellä.”

Tallipäällikkö Aki Ajo: ”Olemme löytäneet hyvät säädöt niin Sandrolle kuin Domillekin huomiseen kilpailuun. Kilpailua ajatellen tilanne on kuitenkin melko hyvä, sillä täällä kilpailussa ajetaan yleensä pitkässä letkassa ja pääryhmästä on usein vaikea päästä irtoamaan. Hyvä startti ja ensimmäiset kierrokset ratkaisevat huomenna paljon.”

Uusin numero