Ajo Interwettenin Derbi kaksikko nousi koville sijoille Sachsenringillä

Molemmat suomalaistallin Derbi-kuljettajat olivat hyvässä vauhdissa ja parantelivat sijoituksiaan läpi kilpailun. Lauantain sateiden jälkeen vielä aamun Warm-Upin olosuhteet olivat haasteelliset, mutta itse kilpailu saatiin vietyä läpi kuivissa olosuhteissa. Cortese nousi nopeasti heti kärkiryhmän taakse ja myös tallikaveri Aegerter taisteli rajusti parantaen sijoituksiaan. Maaliviivan hyvää vauhtia pitänyt Cortese ylitti lopulta sijalla 6 ja Aegerter hienosti sijalla 9. Päivän kilpailun voittoon ajoi Julian Simon.
Kauden kahdeksan ajetun osakilpailun jälkeen Ajo Interwettenin Derbi-kuljettajat Cortese ja Aegerter ovat MM-pisteissä sijoilla 8 ja 12.

Sandro Cortese: ”Halusin kilpailuun hieman kovemman renkaan jotta se kestää varmasti loppuun saakka, mutta kovempi rengas ei ehkä sittenkään toiminut aivan täydellisesti alkukierroksilla. Sain silti parannettua sijoituksia hyvin, ja olen aika tyytyväinen kuudenteen sijaan tänään.”

Dominique Aegerter: ”Olen kyllä tyytyväinen tämän päivän kilpailuun. Löysimme hyvät säädöt pyörään ja onnistuin jo alussa löytämään hyvän kilpailurytmin.”
Tallipäällikkö Aki Ajo: ”Tämä oli aika haasteellinen viikonloppu. Olosuhteet vaihtelivat ja oikeiden säätöjen löytäminen myös moottorille oli todella vaikeaa. Domi ajoi hienon kilpailun ja taisteli rajusti, ja myös Sandron kilpailu sujui mallikkaasti. Sandron eturenkaan valinta ei onnistunut aivan täydellisesti ja kovempi eturengas ei ehkä toiminut aivan alussa kunnolla. Kilpailu sujui kuitenkin molemmilta tänään todella hyvin, joten kyllä kokonaisuuteen voi olla tyytyväinen.”

****

Sachsenringin aika-ajoissa sateiset ja vaikeat olosuhteet

Ajo Interwettenin Derbi-kaksikko, Assenin paalupaikkamies, saksalaisässä Sandro Cortese ja sveitsiläislupaus Dominique Aegerter, selvitti Sachsenringin radalla lauantaina vallinneet haasteelliset olosuhteet kunnialla. Jo perjantaina rata-alueella vieraillut sade piti radan kosteana sekä aamun vapaissa harjoituksissa että iltapäivän aika-ajoissa. Varsinkin aika-ajon alussa radalla oli todella runsaasti vettä, ja olosuhteet olivat ajoittain erittäin vaikeat. Cortese lunasti itselleen liukkaissa ja haasteellisissa olosuhteissa ajetuissa aika-ajoissa ruudun 15 ja Aegerter puolestaan lähtöruudun 23. Suomalainen Ajo Motorsportin Junior Project -kuljettaja Eeki Kuparinen lunasti paikan kilpailuun ja starttaa ruudusta 31. Paalupaikalta kilpailuun starttaa Julian Simon.

Tallipäällikkö Aki Ajo: ”Tänään rata oli märkä jo aamun harjoituksissa, mutta aika-ajon alussa vettä oli radalla todella paljon ja pyrimmekin aloittamaan rauhallisesti ja hakemaan tuntumaa olosuhteisiin. Loppua kohti olosuhteet hieman paranivat, mutta emme päässeet tänään hyödyntämään olosuhteiden paranemista aivan täysin. ”

Uusin numero