Ajo Interwettenin Derbi-kaksikko kuudes ja neljästoista Malesiassa

Eturivistä kilpailuun startannut saksalainen Sandro Cortese asettui lähdöstä kärkiryhmään, jossa taistelu palkintokorokesijoista kävi kiihkeänä läpi koko kilpailun. Sijoitukset ryhmässä vaihtelivat todella tiuhaan Cortesen pitäessä hyvin pintansa vaihtuvien tilanteiden keskellä. Sijoitukset kärjessä ratkesivat vasta aivan kilpailun lopussa, saksalaiskuljettajan ylittäessä maalilinjan lopulta sijalla kuusi.

Cortesen tallikaveri sveitsiläinen Dominique Aegerter lähti kilpailuun ruudusta 21, mutta nosti kilpailun kuluessa hienosti sijoituksiaan nousten nopeasti taistelemaan MM-pisteistä. Viimeisten kierrosten aikana Aegerter nosti itsensä vielä sijalle 14. Voiton päivän kilpailussa otti Julian Simon.

Sandro Cortese: ”Jousituksen ja rungon säädöt tuntuivat onnistuneen todella hyvin, mutta sää oli tänään todella kuuma ja moottori ylikuumeni hieman ennen puolta väliä eikä pyörä kulkenut enää aivan yhtä hyvin kuin alussa.”

Dominique Aegerter: ”Pyörä tuntui hyvältä ja lopputulos on kyllä ihan hyvä, mutta olen vähän harmissani siitä, että en löytänyt kunnollista rytmiä muutamaan radan nopeampaan kohtaan.”

Tallipäällikkö Aki Ajo: ”Luulenpa että tänään palkintokorokesijoituskin olisi ollut ihan mahdollinen, mutta Sandron moottori ylikuumeni jo ennen kilpailun puoltaväliä ja menetimme siinä hieman tehoa. Ja luulenpa että se vaikutti kyllä Sandron sijoitukseen tänään. Domi ajoi myös hyvän kilpailun ja nousi taas useampia sijoja.”

***

Ajo Interwettenin Cortese hyökkäsi eturiviin Malesiassa

Suomalaistalli Ajo Interwettenin saksalainen Derbi-kuljettaja Sandro Cortese starttaa huomenna aamulla suomenaikaa Sepangin radalla ajettavaan Malesian Grand Prix:iin eturivistä. Jo totuttuun tapaan kärkipaikoille oikeuttavat ajat jaettiin aika-ajon lopulla, suurimman osan kuljettajista puristaessa omia nopeimpia kierroksiaan vielä aivan viimeminuuttien aikana. Cortese oli hyvässä vauhdissa läpi aika-ajon ajaen lopulta tämän päivän aurinkoisessa ja lämpimässä säässä ajetuissa aika-ajoissa neljänteen lähtöruutuun oikeuttavan ajan. Cortesen tallikaveri, sveitsiläisnuorukainen Dominique Aegerter starttaa huomiseen kauden toiseksi viimeiseen MM-osakilpailuun ruudusta 21. Paalupaikalle kaartaa Marc Marquez.

Sandro Cortese: ”Teimme säätöihin eilisen harjoituksen jälkeen paljon muutoksia, ja pyörä tuntuikin heti paljon paremmalta tänään. Olenkin nyt melko tyytyväinen säätöihin, ja ennen kilpailua teemme ehkä vain pientä hienosäätöä etujousitukseen.”

Tallipäällikkö Aki Ajo: ”Eilisen harjoituksen jälkeen teimme aika radikaaleja muutoksia pyörään rungon osalta. Laskimme pyörän painopistettä tälle päivälle jonkin verran, ja näyttää siltä että se toimi todella hyvin niin Sandrolla kuin Domillakin. Kilpailua varten teemme vielä hienosäätöä, mutta ehkä keskitymme enemmän jousitukseen, sillä uskoisin että rungon ja moottorin osalta löysimme kyllä kohtuullisen hyvät ratkaisut.”

Uusin numero