Ajo Interwettenin Cortese taisteli toiseksi Portugalissa

Startin tapahduttua Cortese kiilasi itsensä nopeasti kärkiryhmään, jossa taistelu sijoituksista kävi kiivaana aina ensimmäisistä kierroksista alkaen. Kärkikolmikon väliset sijat ratkaistiinkin lopulta vasta kilpailun viimeisissä kaarteissa, joissa Cortese taisteli itsensä hienosti kakkoseksi vain 0,3 sekuntia kilpailun voittajan Pol Espargaron takana. Cortesen tallikaveri sveitsiläinen Dominique Aegerter aloitti kilpailun erinomaisella startilla ja nousi nopeasti kärkikymmenikköön taistellen itsensä lopputuloksissa sijalle kahdeksan.

Sandro Cortese: ”Otin ensimmäisen mutkan aika varovaisesti, sillä meno oli aika hurjan oloista, mutta sen jälkeen yritin aloittaa heti aika terävästi sillä pyörä tuntui todella hyvältä. Valitettavasti putosin hieman kun Terol kaatui edestäni ja olin todella lähellä törmätä hänen pyöräänsä. Aivan lopussa tein hitaassa kaarteessa pienen virheen ja päätin lopulta varmistaa kakkospaikan. Olen todella tyytyväinen sijoitukseen, josta iso kiitos kuuluu kyllä koko tiimille.”

Dominique Aegerter: ”Lähtö oli aika hyvä ja pääsin nopeasti rytmiin kiinni. Kilpailun puolivälissä minulla oli hieman ongelmia etujarrun kanssa ja menetin pari sijaa. Säädin jarrua hieman ja sainkin ajettua ryhmää edessäni kiinni. Kahdeksas sija on hyvä, mutta olisi ollut mahdollista olla muutama sija korkeammallakin.”

Tallipäällikkö Aki Ajo: ”Sandro ajoi upean kilpailun, hän joutui ajamaan kärjen kiinni peräti kahdesti ja taisteli aivan loppumetreille saakka jopa voitosta, ajaen samalla kilpailun nopeimman kierroksen. Lisäksi Aegerterin kilpailusuoritus oli vuoden parasta Domia, joten voimmekin hyvällä syyllä olla varsin tyytyväisiä tähän viikonloppuun.”

Uusin numero