Ajo hyvässä vireessä Valenciassa

– Ihan ok fiilis ja ajo tuntui hyvältä. Avauspäivä kulki suunnitelmien mukaan, eli enemmänkin tuntuman ja vauhdin palauttamisessa reilun kahden kuukauden mittaisen tauon jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa töitä.
Ensimmäiseen täysipainoiseen MM-kauteensa valmistautuva Ajo kiersi neljän kilometrin mittaisen Ricardo Tormo-radan torstaina 30 kertaa saksalaisen Interwetten-tiimin Aprilia-pyörällä.
– Olisihan noita kierroksia saanut tulla vähän enemmänkin, mutta pitää muistaa, että olimme vasta ensimmäisen kerran yhdessä ja tämä on tiimin kanssa vielä opettelua puolin ja toisin. Uudet kaverit ja uudet kujeet, muotoili valkeakoskelaisnuorukainen.

Jousituksen säädöt työn alle perjantaina

Ajon avauspäivä kulki Valenciassa pitkälti vielä Aprilia RSW-pyörän perussäädöillä.
– Perjantaina keskitytään jousituksen säätöihin ja pyritään saamaan alle mahdollisimman paljon kilometrejä. Katsotaan niitä kierrosaikoja sitten viimeisen testipäivän, eli lauantain jälkeen.
Valencian kolmipäiväiset testit käynnistyivät aurinkoisessa, joskin vielä viileähkössä säässä. Lämpötila nousi päivän mittaan parhaimmillaan noin 14 asteeseen.
– Aamulla oli vielä varsin viileää samoin kuin iltaa kohti tultaessa. Kaaduin päivän päätteeksi kovilla renkailla ajaessani. Onneksi se oli kuitenkin harmiton kaatuminen, kertoi Ajo.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero