Ajo hienosti viides aika-ajossa

Ajo, 19, paineli Katalonian GP:n aika-ajossa viidenneksi. Se sivuaa uran tähän mennessä parasta sijoitusta, jonka 55. GP:tä ajava Ajo on saavuttanut nyt jo neljä kertaa.

Perjantaina kärjessä kiitänyt ja lauantaiaamun vapaissa harjoituksista seitsemänneksi parhaasta vauhdista vastannut Ajo kiersi Montmelon 4,7 kilometrin mittaisen radan aika-ajossa parhaimmillaan lukemin 1.51,308. Sillä mentiin aiemman rataennätyksen alle.

Terävin aika syntyi jo 12. kierroksella, jolloin Ajo oli vielä kiinni kolmannessa sijassa ja eturivin lähtöpaikassa. Ja mikä parasta kisaa ajatellen, tuo kierrosaika syntyi soolosuorituksella ilman vetoapua.

Marquez paalulle,
Rins kaatui rajusti

Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin valkeakoskelaiskuljettaja jäi 1,076 sekuntia paalupaikan Hondalla kotiyleisönsä edessä valloittaneesta Alex Marquezista. Paalupaikka oli Marc Marquezin nuoremmalle veljelle ensimmäinen.

Marquez saa eturiviin rinnalleen italialaisen KTM-kuljettaja Enea Bastianinin ja maanmiehensä sekä tiimikaverinsa Alex Rinsin.

Rins tosin kaatui rajusti aika-ajon lopulla ja hänet siirrettiin paareilla hiekoilta, josta matka jatkui ratasairaalaan.

Jo aamun harjoituksia hallinnut Marquez oli täysin omaa luokkaansa. Hän peittosi Bastianinin 0,618 ja Rinsin 0,680 sekunnilla.

MM-kärki Miller yhdeksäs

MM-sarjaa johtava Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin australialaisässä Jack Miller joutui tyytymään tällä kertaa yhdeksänteen sijaan 1,249 sekuntia kärjestä.

– Teimme pyörän säätöihin ison muutoksen aamun harjoituksen ja aika-ajon välillä. Se oli onnistunut ratkaisu. Käytetyillä renkailla ajaessani parannuksen huomasi heti. Uusillakin renkailla kaikki sujui myöhemmin hyvin, mutta lopullinen isku paalupaikalle ei sitten sujunut enää odotusten mukaan. Säädöt ovat kuitenkin hyvät, joten en ole huolissani, vakuutteli Miller.

– Uskon, että kisassa nähdään jälleen iso kärkiryhmä, jatkoi Miller.

Millerin tiimikaveri, ensimmäistä kertaa Montmelossa kilpaileva tshekki Karel Hanika oli 15:s 1,580 sekunnin erolla pohjiin.

Ajon Husqvarna-tallikaveri, britti Danny Kent jätettiin 19:nneksi. Ajo peittosi Kentin lähes sekunnilla.

Aki Ajon johtaman Ajo Motorsportin muista kuljettajista malesialainen Hafiq Azmi sivalsi SIC-Ajo -tiimin KTM:llä sijalle 21. Azmin eroksi kärkeen kirjattiin 2,207 sekuntia.

Barcelona, Espanja.
Moto3-luokan 7/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: