Ajo hävisi kierroksen Indyn rengasruletissa

Indianapolisin taivaalta alkoi ripotella vettä puolisen tuntia ennen kauden kymmenennen MM-osakilpailun starttia. Pääosa kuljettajista päätti lähteä 23 kierroksen kisaan sadekelin renkailla Ajo mukaanluettuna.

– Vielä lähtöruudukossa melko märältä vaikuttanut rata kuivui kuitenkin tosi nopeasti ja halusin tulla vaihtamaan slicks-renkaat alle heti ensimmäisen kierroksen jälkeen, kuten moni muukin kuljettaja teki. Siinä oli sitten kuitenkin sellaista epäymmärrystä minulta sekä tiimiltä ja sählinkiä puolin ja toisin. Jäin monista muista kierroksella ja kisa oli sitten siinä, pudotteli Ajo harmissaan.

Kauden yllättävimmän kilpailun luonteesta kertoo paljon sekin, että voittoon ruudusta 26 viiletti belgialainen Livio Loi. MM-sarjaa johtava paalupaikkamies, britti Danny Kent sai sen sijaan tyytyä sijaan 21. Uransa ensimmäisen voiton selvällä marginaalilla napannut Loi oli ainoa kuljettaja, jonka pyörä oli valjastettu kuivan kelin renkailla jo lähtöruudukossa.

Loin riski kannatti ja vastaava kävi hetken myös Ajon mielessä.

– Se vaikutti sittenkin liian isolta riskiltä, sillä rata oli siinä vaiheessa vielä siksi märkä.

– Tämä oli ylivoimaisesti kauden huonoin GP-viikonloppuni. Se sisälsi teknisiä ongelmia, omia virheitä ja sitten vielä tämän kisapäivän sähläilyn. Kyllä, tämän viikonlopun voisi tosiaankin unohtaa.

Nollaus käynnistyi välittömästi ja Ajo on suunnannut katseensa tiukasti jo ensi viikonvaihteeseen, jolloin kausi jatkuu Brnon radalla Tshekissä.

– Kaikesta huolimatta tästä viikonlopusta jäi myös tärkeää oppia käteen. Ei muuta kuin viisaampana kohti Brnoa, totesi RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettaja.

Uusin numero