Ajo hätyytteli kärkeä Austinissa

Ajo starttasi 18 kierrokseen kilpailuun ruudusta seitsemän taittaen matkaa kuudentena siihen asti, kunnes kisa keskeytettiin 12 kierroksen jälkeen punaisin lipuin hollantilaisen Jasper Iweman rajun kaatumisen seurauksena.

Tuomaristo päätti jatkaa kilvanajoa viiden kierroksen mittaisella uusintastartilla, johon Ajo ampaisi kuudennesta lähtöruudusta.

Ajo nousi avauskierroksella komeasti jo toiseksi. Myöhemmin hän kävi kiivasta taistelua viidennestä sijasta australialaisen Jack Millerin kanssa.

Ajo oli vielä viidentänä, kun päätöskierroksesta oli ajamatta enää neljännes. Taistelun tuoksinassa kuitenkin ikävä kyllä sattui ja tapahtui ja Ajo leikkasi maalilinjan selvästikin tuohtuneena sijalla 15.

– Oliveira (Miguel) tuli kylkeen aika hassussa paikassa ja aika typerällä tavalla, Ajo ihmetteli portugalilaiskuljettajan liikettä.

– Kaaduin, keräsin itseni ja otin sen, mitä täältä tuon jälkeen otettavissa oli. Tämä oli nyt tätä, kuittasi Ajo.

– Harmittaa tietenkin vietävästi, mutta ajollisesti tämä kisa oli minulta hyvä. Molemmat startit olivat ihan ok ja lähdin jälkimmäisessä vielä vähän terävämmin liikkeelle ja olin jo toisena. Vauhti on hyvällä tasolla ja tästä jatketaan töitä seuraavaksi Euroopassa, vahvisti Ajo.

Kolmanneksi kilpailussa ajoi MM-kauden kaksi viikkoa sitten Qatarissa voitolla käynistänyt Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom.

Salon teki ajovirheen viimeisessä mutkassa, jolloin hän menetti mahdollisuutensa voittokamppailuun. Salom jäi uransa ensimmäisen MM-osakilapailuvoiton napanneesta Rinsista 0,547 sekuntia.

Ajo Motorsportin muista kuljettajista malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli seitsemäs ja australialainen Arthur Sissis 12:s.

Kärkitrion tavoin KTM:n tehdaspyörällä kilpaileva Ajo on käynnistänyt kauden kahdesti pisteillä, sillä hän ajoi yhdeksänneksi Qatarissa.

Seuraava osakilpailu odottaa vuoroaan toukokuun ensimmäisenä viikonvaihteena Jerezin radalla Espanjassa.