Ajo ei lähde mukaan Rossin sadetanssiin Barcelonassa

MotoGP-luokassa Ducatilla kilpaileva Rossi kaipaa menestyäkseen Le Mansin tavoin sadekelin kilpailua Kataloniaan, kun taas Moto3:ssa KTM:n tehdaspyörää käskyttävä Ajo haluaa viedä urakkansa päätökseen Montmelon kuivalla radalla ilman tulospaineita.

Merkit viittaavat siihen, että todennäköisyys Ajon toiveiden osalta on korkeammalla. Tosin Barcelonan päällä vallitsee viimeisempien ennusteiden mukaan sunnuntaina hienoinen sateen uhka aurinkoiseksi luvattujen perjantain ja lauantain jäljiltä.

– Kauden avannutta Qatarin spesiaalikisaa lukuun ottamatta keli on vaihdellut melkoisesti. Varsinkin viimeksi kaksi viikkoa sitten Ranskassa se oli aivan hirveä. Ei auta kuin toivoa, että edessä olisi keleiltään vihdoinkin tasainen viikonvaihde myös pyörän testaamista ja kehitystyötä silmälläpitäen. Nyt ainakin näyttää hyvältä. Lämmintä ja aurinkoa riittää, kertoo Ajo.

Uran 20:s GP

Meneillään olevalla kaudella Qatarissa ja Ranskassa MM-pisteille yltänyt Ajo ajoi viime vuonna Katalonian osakilpailussa ja silloisessa 125-kuutioisten luokassa 13:nneksi tehtyään vahvan nousun lähtöruudusta 23.

– Ihan ok rata. Täältä löytyy kilometrin mittainen suora ja muutamia tosi pitkiä ja nopeita mutkia. Pitää kuitenkin muistaa, että olemme täällä ensimmäistä kertaa Moto3-luokan pyörillä. Radan luonne vaikuttaa sopivalta, mutta vaikeaa siitä on vielä tässä vaiheessa todeta sen tarkempaa. Se nähdään sitten tositoimissa perjantaina, kun ensimmäiset vapaat harjoitukset käynnistyvät.

Katalonian GP ajetaan nyt jo 21. kertaa peräkkäin. Ajolle Katalonia merkitsee uran 20. MM-osakilpailua.

– Tämä on samalla vähän kuin kotikilpailu. Olen viettänyt tänäkin vuonna paljon aikaa harjoitellen Barcelonassa, josta tiimini henkilökuntaa on kotoisin, kertoo TT Motion Events Racingin riveissä toista kauttaan kilpaileva Ajo.

* Moto3-luokan tilastotärppejä:

– Niklas Ajo ajaa Kataloniassa uransa 20. MM-osakilpailun. Hänellä on tältä kaudelta koossa neljä pistettä, jotka oikeuttavat sarjassa sijaan 26. Ajon toistaiseksi parhaat yksittäiset Moto3-luokan sijoitukset osuivat kauden avanneeseen Qatariin: 13:s kilpailussa ja viides aika-ajossa. Ajo sijoittui viime vuonna Katalonian GP:n piikkiluokan kilpailussa 13:nneksi lähdettyään liikkeelle ruudusta 23.
– Louis Rossi, Alberto Moncayo, Alex Rins, Niccolo Antonelli, Arthur Sissis, Jasper Iwema, Alan Techer, Ivan Moreno, Giulian Pedone ja Kevin Hanus ajoivat uransa toistaiseksi parhaat GP-sijoitukset vajaat kaksi viikkoa sitten Le Mansin märällä radalla Ranskassa.
– Louis Rossi ajoi kotiyleisönsä edessä Le Mansissa uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton. Kyseessä oli Rossin 51:s GP. Hänestä tuli samalla MotoGP-sarjan historian vanhin, ensimmäisen voittonsa pienimmässä luokassa napannut kuljettaja 22 vuoden ja 332 päivän ikäisenä.
– Moto3-luokan kauden neljässä ensimmäisessä osakilpailussa on ollut kaikissa eri voittaja. Losailissa ykköseksi ajoi espanjalainen Maverick Vinales, Jerezissä italialainen Romano Fenati, Estorilissa saksalainen Sandro Cortese ja Le Mansissa siis ranskalainen Louis Rossi.
– MM-sarjaa johtava Cortese on sijoittunut neljänneksi kahdessa edellisessä Katalonian GP:ssä. Hän on onnistunut ajamaan 21 viimeisessä MM-osakilpailussa pisteille yhtä kertaa lukuun ottamatta. Tuo poikkeus tapahtui 125-kuutioisten luokan historian viimeisessä osakilpailussa Valenciassa.
– Sarjassa kakkosena 12 pistettä Cortesen takana oleva Vinales johti viime vuonna piikkiluokan kilpailua Kataloniassa. Hän sijoittui lopulta toiseksi yli kymmenen sekuntia maailmanmestariksi myöhemmin ajaneesta Nico Terolista. Vinalesin kohtaloksi koitui keskeytys edellisessä osakilpailussa Ranskassa.

* Moto3-luokan kauden 5/17 MM-osakilpailun aikataulu 1.-3.6. Katalonian GP:ssä Barcelonassa:
Perjantai 1.6.

Klo 10.15-10.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 14.15-14.55, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 2.6.
Klo 10.15-10.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 14.00-14.40, aika-ajo

Sunnuntai 3.6.
Klo 09.40-10.00, warm up
Klo 12.00, MM-osakilpailu 5/17

* Ratainfo
Pituus: 4727 metriä
Leveys:  12 metriä
Mutkat vasemmalle: 5
Mutkat oikealle: 8
Pisin suora: 1047 metriä
Valmistunut: 1991
Modifioitu: 1995

Uusin numero