Ajo ajoi hienosti neljänneksi Jerezin testien päätöspäivänä

– Olen todella tyytyväinen näihin testeihin ja tuohon kierrosaikaan. Töitä on tehty paljon ja onnistuneesti. Fiilis on hyvä myös siinä mielessä, että pystyin ajamaan jo kisakautta silmälläpitäen kovia aikoja yksin ja muita seurailematta, iloitsi Ajo.

Husqvarnan tehdaspyörällä kilpaileva Ajo viimeisteli tutulla radalla samalla henkilökohtaisen ennätysaikansa, joka riitti kolmen päivän yhdistetyllä tuloslistalla seitsemänteen sijaan yhteensä 33 kuljettajan joukossa. Tiivistä oli, sillä neljäs sija jäi tuollakin listalla vain 13 tuhannesosasekunnin päähän.

– Kaikki on nyt hyvällä mallilla, mutta ei noita kierrosaikoja sovi silti vielä liikaa tuijotella. Pidetään mielessä, että nämä ovat sittenkin vasta testejä, mutta toki erittäin tärkeitä sellaisia.

Testien viimeisessä sessiossa torstaina ladatut lukemat alittavat radan virallisen aika-ajoennätyksen kahdella tuhannesosasekunnilla. Ajo korjaili Jerezin 4,4 kilometrin mittaisen radan henkilökohtaista ennätystään jo keskiviikkona. Torstaina tuosta ajasta lohkesi vielä 0,285 sekuntia.

– Olemme löytäneet pyörään hyvät perussäädöt, mutta töitä on tehty sittenkin ensisijaisesti ajamisen kanssa. Sitä on saatu kehitettyä hyvin ja se on nimenomaan ollut päätavoitteemme, alleviivaa Avant Tecno Husqvarna Ajon väreissä viilettävä valkeakoskelaiskuljettaja.

Andalusiassa päästiin torstaina tositoimiin vasta iltapäivällä, sillä sankka ja kosteutta radalle tuonut sumu piti pääosan kuljettajista pitkään varikkoboxeissaan.

– Radalla oli aamulla ja osan iltapäivääkin kehno pito. Päätimme ottaa varman päälle ja välttää riskit. Kierrokset jäivät tänään tuon vuoksi vähemmälle, mutta kyllähän niitä kertyi kaiken kaikkiaan ihan kiitettävä määrä tiistaista lähtien, totesi Ajo.

Ajon tiimikaveri, britti Danny Kent oli testien viidenneksi kiireisin kuljettaja ajalla 1.46,646. Red Bull Husqvarna Ajon väreissä kisaava Kent viimeisteli kovimman aikansa keskiviikkona. Hän ajoi torstaina ajan 1.49,954.

MM-sarja käynnistyy kuukauden kuluttua Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa. Moto3-luokka ajaa sitä ennen vielä yhden testijakson, joka sijoittuu Jereziin 11.-13. maaliskuuta.

Jerez, Espanja.
Moto3-luokan MM-sarjan 2. virallinen testijakso. Kolmen ajopäivän yhdistetty tuloslista:

  1. Jack Miller Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM 1.46,046
  2. Jakub Kornfeil Tshekki, Calvo Team, KTM + 0,210
  3. Niccolo Antonelli Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM + 0,406
  4. Karel Hanika Tshekki, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,599    
  5. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Husqvarna Ajo, Husqvarna + 0,600    
  6. Romano Fenati Italia, Sky Racing Team by VR46, KTM + 0,604
  7. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno Husqvarna Ajo, Husqvarna + 0,612
  8. Francesco Bagnaia Italia, Sky Racing Team by VR46, KTM + 0,628    
  9. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0.0, Honda + 0,836
10. Isaac Vinales Espanja, Calvo Team, KTM + 0,853    
25. Hafiq Azmi Malesia, SIC Ajo, KTM + 2,505
 

Uusin numero