”Ajan mestaruuksista, en rahasta” – Marquez kuittaa miljoonat jatkossakin Hondalta

Marquez ei lukeudu kuninkuusluokassa aivan kovapalkkaisimpaan kärkeen, mutta kukkaro on silti varsin hyvässä kunnossa. Arviot kausikohtaisesta korvauksesta liikkuvat piirun verran alle kymmenessä miljoonassa.

Esimerkiksi Ducatilta saattaisi irrota hyvinkin ainakin kolmannes lisää, mutta Marquez ja hänen managerinsa Emilio Alzamora eivät ole tehneet missään vaiheessa tosissaan lähtöä Hondalta. Eivätkä tee sitä ainakaan ennen kauden 2018 päättymistä.

– Kunnianhimo ja sama päämäärä, Marquez muotoilee hyväksi kokemansa yhteiselon Hondalla.

– Olen ajamassa täällä mestaruuksista, en rahasta, jatkaa Marquez.

”Aina ei voi voittaa,
jätetään se Mersulle F1:ssä”

Marquez päätyi kahden mestaruuden jälkeen viime kaudella MM-pisteissä kolmanneksi Yamahan Jorge Lorenzon ja Valentino Rossin takana.

Hondan ässä menetti mahdollisuutensa triplaan käytännössä jo alkukaudella muutaman nollakisan myötä. Ne kirpaisevat miestä vieläkin.

Agressiivisesti etenevä Marquez on korostanut tähän mennessä, että hän ajaa aina vain ja ainoastaan voitoista. Nyt ääni kellossa on muuttunut. Kokemus ja myös lukuisat vastoinkäymiset hulppean voittoputken jälkeen ovat koulineet espanjalaista.

– Hyökätään kun on paikka ja otetaan mahdollisimman isot pisteet silloin, kun ykkössija on ilman isoa riskiä epätodennäköinen. Ei Hondallakaan voi aina voittaa. Jätetään se tehtävä Mersulle F1-sarjaan.

Marquez tietää ja tunnustaa, että mediassakaan ei voi aina voittaa. Viime vuoden lopun tulikivenkatkuiset tapahtumat Rossin kanssa seuraavat ainakin alitajunnassa uuden kauden kynnykselle.

– Rossilla on enemmän mediavaltaa kuin muilla ja onhan se hänen osaltaan myös ansaittua. Radalla sillä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä. Siellä en anna kenenkään häiritä itseäni, julistaa Marquez.

”Vihdoinkin!”

Marquezin uusi urakka ja seikkailu käynnistyy torstaina Losailin radalla ajettavilla vapailla harjoituksilla.

– Vihdoinkin! Odotan MM-avausta innolla, sillä otin täällä kaksi viikkoa sitten ajetuissa testeissä merkittävän askeleen eteenpäin. Olin silloin vahva varsinkin päätösillan viimeisessä vedossa, joka antaa positiivisen signaalin sunnuntai-iltaa silmälläpitäen.

Losailia luonnehditaan enemmän Yamahan ja Ducatin radaksi.

– Losail ei ole välttämättä suosiollisin pyörällemme, mutta olen sentään aiemmin ajanut täällä voitonkin. Tämän kauden yllä on vielä vähintäänkin muutamia kysymysmerkkejä ja uudet renkaat sekä elektroniikka saattavat tuoda yllätyksiä tullessaan.

Hallitseva maailmanmestari Jorge Lorenzo dominoi Losailin viimeistelytestijaksoa. Paluu Qatariin oli tällä kertaa Mallorcan miehelle enemmän kuin mieluinen.

– Tunnen itseni erittäin vahvaksi ja luottavaiseksi. Ei muuta kuin lähdetään taistelemaan ja nauttimaan kilvanajosta!, hehkuttaa Lorenzo.

https://www.youtube.com/watch?v=ZMHUZpJC06o

Uusin numero