Aika-ajo ilman aika-ajorenkaita – maailmanmestari meni sanattomaksi

Aika-ajorenkaat jäivät Salomin kaatumisen jäljiltä kuljettajilta kokonaan käyttämättä Superpole 2:ssa.

Vuoden 2013 maailmanmestari ja viime kauden MM-hopeamitalisti Tom Sykes oli muiden tavoin valmistautunut varikkokäyntiin ja renkaiden vaihtoon juuri siinä vaiheessa, kun 11 mutkassa rysähti Salomin toimesta.

Sykes puski itsensä kisarenkailla ajetun kierrosajan perusteella kahdeksanteen lähtöruutuun, mikä ei miestä luonnollisestikaan miellyttänyt.

– Ehdin olla jo luottavainen sunnuntain kahden kisaerän osalta, mutta kahdeksas lähtöruutu ei täyttänyt tosiaankaan tavoitettani. Minulla olisi ollut lopussa tilaisuus kahteen kovaan kierokseen aika-ajorenkailla, mutta niitä kierroksia ei sitten koskaan ajettukaan. Olen sanaton, mutta tämä on kilvanjoa ja ajatukseni ovat nyt Davidin (Salom) taholla.

Sykesin uusi tallikaveri Jonathan Rea valtasi paalupaikan – ja tässä tapauksessa tietenkin kisarenkailla.

– Olihan tuo outo sessio ja outo tapa päättää se. Olisin tietenkin halunnut päästä käyttämään aika-ajorenkaita, sillä tiedän, että ZX-10R on todella nopea niillä.

Rea tosin tietää ja tuntee, että sama pätee myös kisarenkaisiin.

– Kisauvauhtini on hyvällä tasolla, vaikka olinkin vähän huolissani ennen neljättä vapaata harjoitusta. Timini teki kuitenkin Showan kavereiden kanssa loistavaa työtä ja olen vakuuttunut siitä, että pyöräni on nyt erittäin kilpailukykyinen. Taistelusta tulee kovaa ja uskon, että kuudella kuljettajalla on mahdollisuudet voittoihin, ynnäili Rea nimiä mainitsematta.
 

Uusin numero