Ahola ykkönen Hämeenlinnassa – Suomen parhaiden lista julki maanantaina

Viisi peräkkäistä maailmanmestaruutta ajaneen Aholan valinnasta vastasi Kanta-Hämeen urheilutoimittajien kerho.

Kenestä Suomen paras moottoripyöräurheilija?

Suomen parhaiden urheilijoiden listat julkistetaan huomenna. Suomen Urheilutoimittajain Liiton jäsenet valitsevat lajien parhaat maanantaina iltapäivällä Olympiastadionin suojissa järjestettävässä tilaisuudessa.

Urheilutoimittajien Vuoden Urheilija-äänestyksen lopputulos julkistetaan puolestaan illalla Hartwall Areenan juhlavassa Urheilugaalassa. Kyseinen äänestys umpeutui tapaninpäivänä. Vuoden urheilija valitaan nyt jo 65. kerran.

Samassa tilaisuudessa julkistetaan yleisöäänestykseen pohjautuva Sykähdyttävin urheiluhetki 2011. Aholan ja Juha Salmisen yhteinen MM-kultapäivä 1. lokakuuta Ranskan Mendessa putosi ikävä kyllä ulos Sykädyttävimmän urheiluhetken finaaliviisikosta nettiäänestyksen viimeisessä vaiheessa.

Ahola on valittu kahtena edellisenä vuotena Suomen parhaaksi moottoripyöräurheilijaksi. Lisäksi hän on sijoittunut kyseisten vuosien kokonaistuloksissa sijalle 13.

Eli: joko nyt aika on kypsä sille, että moottoripyöräurheilija raivaa tiensä kymmenen parhaan listalle? Eiköhän, jos ennusmerkkeihin on uskomista.

Enduroässien Salmisen ja Aholan lisäksi vuonna 2011 maailmanmestareiksi ajoivat Pekka Päivärinta ja Joonas Kylmäkorpi. Päivärinta huuhtoi MM-kultaa ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa ja Kylmäkorpi maaradalla.
 

Uusin numero