Ahola vankisti MM-johtoaan

– Olen todella tyytyväinen tähän voittoon. Työvoitto, joka oli ehkä vähän enemmän, mitä osasin odottaa. Kaiken kaikkiaan ajollisesti ehjä päivä hyvällä rytmillä, iloitsi Ahola.

Kwidzynin avauspäivä noudatti kakkosluokan kovimman kärjen osalta odotetusti samaa kaavaa, kuin kauden aiemmatkin kilpailut. MM-sarjassa toisena ja yhdeksän pistettä Aholan takana oleva espanjalainen Ivan Cervantes ei tosin pystynyt järjestämään tällä kertaa aivan samanlaista trilleriä kuin viimeksi Italian maaperällä.
Ahola otti ohjat käsiinsä heti alusta alkaen kukistamalla Cervantesin 12,96 sekunnilla.
– Ratkaiseva ero syntyi perjantai-illan sateen jäljiltä yhä liukkaalla ensimmäisen kierroksen crossitestillä, jossa löin Cervantesin 13 sekunnilla. Ivan tuli tosin varsinkin sen neljännen ja viimeisen kierroksen niin kovaa, että tänään on luvassa varmasti taas tiukka taistelu, ennakoi Ahola.
Kwidzynin hiekkapohjainen reitti kuivui nopeaan tahtiin lauantaina.
– Toisella kierroksella alkoi jo pölistä, jolloin esimerkiksi crossitestillä oli jo aivan hirveä pito ekaan kierrokseen verrattuna, kertoi Ahola.
Aholan voiton avaimet löytyivät aamun crossipätkän lisäksi pitkän päivän mittaan extreme-testeiltä.
– Ajoin niillä poikkeuksetta ja vahvasti luokkapohjat. Parhaimmillani kukistin Cervantesin extremellä noin viidellä sekunnilla.

Yleiskilpailussa Ahola ehti toiseksi uransa ensimmäistä osakilpailuvoittoa juhlineen 1-luokan kuljettajan Eero Remeksen takana. Suomalaiskaksikon eroksi kirjattiin ainoastaan 0,01 sekuntia.
– Lähdin viimeiselle pätkälle reilut kuusi sekuntia Remeksen takana ja lähelle, todella lähellehän se meni, ettenkö olisi saanut häntä kiinni. Eipä silti, kyllä minulla oli tietenkin koko ajan luokkavoitto päällimmäisenä mielessä. Yleiskilpailun ykkössija tulee, jos on tullakseen, totesi Ahola.
Neljättä peräkkäistä maailmanmestaruuttaan tavoitteleva Ahola kehui auliisti Remeksen suoritusta – syystäkin.
– Olen tyytyväinen Remeksen puolesta. Tämä oli Eerolle ensimmäinen luokkavoitto ja nyt siitä kehkeytyi heti jackpot yleiskilpailun ykkössijan myötä.

Kwidzyn, Puola.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 7/16 osakilpailu, luokka 2:
1) Mika Ahola Suomi, Honda 1.16.20,59
2) Ivan Cervantes Espanja, KTM + 12,96 jäljessä
3) Pierre Renet Ranska, KTM + 1.29,45
4) Thomas Oldrati Italia, KTM + 1.30,97
5) Joakim Ljunggren Ruotsi, Husaberg + 2.29,39
6) Hans Vogels Hollanti, Husaberg 2.31,94
…8) Marko Tarkkala Suomi, BMW-Husqvarna + 4.04,74
…12) Valtteri Salonen Suomi, Husaberg + 5.13,77.

MM-pistetilanne:
1) Ahola 169
2) Cervantes 160
3) Oldrati 122
4) Renet 119
5) Ljunggren 102
6) Rodrig Thain Ranska, TM 84
7) Juha Salminen Suomi, BMW 76
…12) Salonen 66
…13) Tarkkala 64.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero