Ahola ampaisi karkuteille

Ahola palasi enduro 2-luokan ja yleiskilpailun voittajaksi Kreikan jälkimmäisenä ajopäivänä Serresissa siirtyen samalla MM-sarjassa jo vakuuttavaan 30 pisteen johtoon.
– Pitää muistaa, että jaossa on vielä 100 pistettä, mutta kyllähän tämä tilanne vaikuttaa kieltämättä varsin hyvältä. Täysillä vedetään jatkossakin, mutta nyt minulla on olemassa myös optioita. Ajetaan järkevästi, eikä oteta turhia riskejä, suunnittelee Ahola.
Aholan mestaruuden ainoa uhkaaja, avauspäivänä kärjessä kiitänyt espanjalainen Ivan Cervantes jätettiin sunnuntaina tylysti vasta kahdeksanneksi kolmen minuutin aikasakko rasitteenaan. Aholalle 3.13 minuuttia taipunut KTM-kuski erehtyi kohtalokkain seurauksin etuajassa aikatarkastusasemalle.
– Olisin siis kukistanut Cervantesin ajamallakin. Se lämmittää mieltä, mutta olen itsekin tullut kuuluisaksi 20-vuotisella urallani vastaavasta virheestä ja tiedän tarkalleen, miltä se tuntuu. Kyllä minusta endurossa tällaisesta rankaistaan vähän liikaa, tuumi Ahola.

Ahola huimisteli ilman takajarruja

Kivenkovan kakkosluokan toisesta ajopäivästä kehkeytyi Kreikan kuivalla maaperällä komea suomalaisjuhla, kun Juha Salminen nousi Hurqvarna-pyörällään hienosti toiseksi. Hondaa käskyttävä Ahola kukisti Salmisen 1.39 minuutilla.
– En himmaillut missään vaiheessa selvässä johtoasemassakaan. Ihan hyvä päivä ilman hetkellistä jarruongelmaa, tilitti Ahola.
Aholan ongelmat osuivat toiselle kierrokselle.
– Takajarrupoljin napsahti poikki. Jouduin ajamaan enduro- ja crossitestin ilman takajarrua, mutta ihmeen hyvin nekin kulkivat. Pätkäajoissa ei hirveästi näkynyt, että ajoin ilman jarruja, virnisti Ahola.
Kakkosluokan muista suomalaiskuljettajista Salmisen tiimikaveri Marko Tarkkala kiirehti kuudenneksi ja Husabergilla kisaava Valtteri Salonen 13:nneksi. Tarkkalan ero kärkeen oli 2.24 ja Salosen 4.11 minuuttia.
MM-sarja jatkuu jo ensi viikonvaihteena Turkin Fethiyessa. Kaksi viimeistä kisapäivää odottavat vuoroaan 25.-26. syyskuuta Ranskan Noiretablessa.
– Turkin kisa ja sen järjestelyt ovat siinä mielessä täysin hämärän peitossa, että siellä ei ole vielä koskaan ajettu näin korkealla kansainvälisellä tasolla. Nyt siellä hypätään sitten suoraan MM:ään. Kieltämättä vähän hirvittää, heitti Ahola.

Serres, Kreikka, luokka 2:
1) Mika Ahola Suomi, Honda 53.22,16
2) Juha Salminen BMW-Husqvarna + 1.39,73 sekuntia jäljessä
3) Pierre Renet Ranska, KTM + 2.04,69
4) Joakim Ljunggren Ruotsi, Husaberg + 2.17,29
5) Oscar Balletti Italia, Honda + 2.20,08
6) Marko Tarkkala Suomi, BMW-Husqvarna + 2.24,36
..13) Valtteri Salonen Suomi, Husaberg + 4.11,89.

MM-pistetilanne:
1) Ahola 288
2) Ivan Cervantes Espanja, KTM 258
3) Renet 209
4) Thomas Oldrati Italia, KTM 207
5) Ljunggren 174
6) Rodrig Thain Tanska, TM 137
..8) Tarkkala 130
..10) Salonen 118
..11) Salminen 116.

Seuraavat osakilpailut: 4.-5.9. Fethiye, Turkki.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero