Africa Twin kasvaa ja kevenee

Vuosimallin 2020 Africa Twin ja Africa Twin Adventure Sports nähdään Euroopassa jo vuoden 2019 puolella. Kuva: Honda.

Vuoden 2020 Honda CRF 1100 L Africa Twin saa lisää iskutilavuutta, voimaa ja elektroniikkaa, mutta paino on pudonnut.

Honda on julkaissut Africa Twinin odotetun päivityksen. Entistä pienikokoisemman pyörän kerrotaan olevan viisi kiloa kevyempi, mutta moottorin kasvanut iskutilavuus tekee Africa Twinistä entistä lihaksikkaamman. Päivitetty malli on myös Euro5-vaatimusten mukainen.

Päivitettyyn runkoon on pultattu alumiininen takarunko ja niinikään alumiinista valmistetun takahaarukan kerrotaan perustuvan CRF450R-crossimallissa käytettyyn.

Aiemmin rajallisilla elektronisilla apuvälineillä varustettu Africa Twin saa päivityksen yhteydessä kuusiakseliseen IMU-yksikköön perustuvan kattavan elektroniikkapaketin, johon sisältyy muiden muassa sutimisenesto, keulimisenesto sekä kaarre-ABS, joista kaikki  ovat säädettäviä. Uutta on myös neljäs, Offroad-ajoasetus sekä pitkien siirtymien ajomukavuutta parantava vakionopeudensäädin. Mittaristo on 6,5-tuumainen TFT-kosketusnäyttö, jonka näkymä on muokattavissa kuljettajan toiveiden mukaan.

Uudistettujen katteiden kerrotaan toimivan paremmin offroad-ajossa. Katelasi on entistä matalampi. Pyörän perä on solakampi ja 40 mm entistä kapeampi satula on muotoiltu helpottamaan kuljettajan liikkumista. Satulakorkeus on ennallaan (850-870 mm), mutta ohjaustankoa on nostettu 22,5 mm.

Uuden mallin moottorin iskutilavuus on 1 084 cm3, mikä on saatu aikaan pidentämällä iskua 6,4 mm – nyt iskunpituus on 81,5 mm. Teho on kasvanut 75 kilowattiin ja vääntö 105 newtonmetriin (aiemmin 70 kW / 99 Nm). Sylinterinkansi on päivitetty kattavasti niin kanavien kuin palotilojen osalta ja ilmaa moottorille syötetään 46-millisen läppärungon kautta. Tuttuun tapaan malli on saatavilla sekä perinteisellä että DCT-vaihteistolla. Manuaalivaihteistolla varustettu moottori on 2,5 kiloa ja DCT-vaihteistolla varustettu moottori 2,2 kiloa entistä kevyempi.

Perusmallin lisäksi Africa Twinistä on tarjolla myös Adventure Sports -versio, joka on varustettu muun muassa yli 500 kilometrin toimintasäteen mahdollistavalla 24,8-litraisella tankilla, paremmin suojaavalla katteella, säädettävällä katelasilla, lämpökahvoilla ja Showan sähkösäätöisellä EERA-jousituksella.

Vuoden 2020 Africa Twin -mallien luvataan saapuvan Eurooppaan vielä vuoden 2019 aikana.

Uusin numero