Aakolla vaisuhko kauden avaus

Örnsköldsvin kilpailussa oululainen oli viides ja Gävlessä sijoitus oli seitsemäs. Cupin loppupisteissä Aakko sijoittui kuudenneksi.

– Eihän tuo tulos hyvä ole. Ajaminen sujui muuten ihan hyvin, mutta starttien kanssa oli ongelmia. Takapyörä suti liikaa. Kilpakumppanit ehti eka mutkaan ennen kuin minä pääsin edes kunnolla liikkeelle. Sieltä on vaikea nousta pisteille, jos on ekapäässä aina viimeisenä. Paljon kaikkea yritettiin, mutta ei niitä startteja paremmiksi saatu, kertoo Aakko Santa Cupista.

Norrköpingissä ajettiin lauantaina edelleen kovatasoinen kutsukilpailu. Aakko jäi ilman erävoittoja ja sijoitus oli kahdeksalla pisteellä kahdeksas.

– Tulos ei ole kaksinen mutta se ei kerro koko totuutta. Tänään ajoin eri pyörällä kuin Santa Cupissa. Se lähti starteista hyvin, mutta kaarteista en päässyt ulos riittävällä vauhdilla, kommentoi Aakko päivän kilpailua.

– Se näkyi, että en ole tällä kaudella päässyt juurikaan ajamaan. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä avaus. Saatiin ajettua pyöriä sisään ja testattua hieman uutta. Kilpailut on minulle parasta harjoitusta. Tässä näkee missä iskussa mies ja pyörät todellisuudessa on. Yksin reenatessa vauhti voi tuntua kovalta, mutta totuus voi olla toinen, jatkaa Aakko.

– Tulen ensi viikolla takaisin tänne harjoittelemaan ja 5.-6. tammikuuta ajetaan Ruotsin liigaa. En ole huolissani MM-sarjaa ajatellen, vaikka täällä en kärkeen ehtinytkään. Aikaa on riittävästi täyden iskun löytämiseen, toteaa Aakko

Norrköpingissä voittajaksi ajoi Itävallan Franz Zorn voittaen kaikki eränsä. Santa Cupissakin vahvasti ajanut Tshekin Antonin Klatovski ajoi toiseksi ennen veteraani Stefan Svenssonia.

Kokonaisuutena Ruotsin legendaariset veteraanit ajoivat vahvat kauden avaukset. Svensson voitti Santa Cupin ja lajin legenda, 64-vuotias Per Olof “Posa” Serenius sijoittui Cupissa kolmanneksi ja tänään kuudenneksi.
 
Santa Cup:
  1. Stefan Svensson Ruotsi 38
  2. Antonin Klatovski Tshekki 36
  3. Per-Olof Serenius Ruotsi 34
  4. P-A Lindström Ruotsi 26
  5. Rene Stellingwerf Hollanti 24
  6. Antti Aakko Suomi 22 (12+10)
  7. Jan Klatovski Tshekki 20
  8. Robert Henderson Ruotsi 18
  9. Stefan Pletschacher Saksa 17
10. Fredrik Olsson Ruotsi 15
11. Tobias Åström Ruotsi 12
12. Martin Posch Itävalta 9
13. Jo Saetre Norja 8
14. Viktor Svensson Ruotsi 5
15. Charly Ebner jr. Itävalta 5
16. Charly Ebner sr. Itävalta 3
 
Falcos memorial, Norrköping:
  1. Franz Zorn Itävalta 15+3
  2. Antonin Klatovski Tshekki 14+2
  3. Stefan Svensson Ruotsi 12+1
  4. Robert Henderson Ruotsi 11+R
  5. Rene Stellingwerf Hollanti 11
  6. Posa Serenius Ruotsi 11
  7. Stefan Pletschacher Saksa 8
  8. Antti Aakko Suomi 8 (2,1,2,1,2)
  9. Sven Holstein Hollanti 7
10. Jan Klatovski Tshekki 7
11. Fredrik Olsson Ruotsi 5
12. Jimmy Olsen Ruotsi 4
13. Andreas Bergström Ruotsi 3
14. Joakim Söderström Ruotsi 2
15. Jimmy Axelsson Ruotsi 1
16. Michael Jahrl Ruotsi 0
 
* Kuva: Tomi Nevanperä
 

Uusin numero