Aakko kylmiltään MM-jäälle

Ennätyksellisen lämmin alkutalvi perui suunnitellut Santa Cupin ja Falcos memorialin Ruotsissa ja jäätä ei myöskään saatu Itävallan St Johanniin, jossa oli tarkoitus ajaa karsinta MM-paikoista.

Viime viikonloppuna Puolassa ajetusta Sanok Cupista Aakko joutui jäämään pois, kun kuljetusauto hajosi. Kilvan ajaminen vaihtui uuden auton hankintaan. Näin oululainen lähtee taistelemaan MM-pisteistä ilman, että tärkeitä kovia kansainvälisiä kisoja olisi alla.

– Onhan tämä kauden alku ollut hankala, se on pakko myöntää. Onnetar ei ole oikein hymyillyt. Monta kisaa jäi ajamatta, kun jäitä ei ollut. Harjoittelemaan on sentään päässyt kohtuudella, vaikka ei jäätä niin hirveästi ole tarjolla ollutkaan. Mutta minkä näille säille mahtaa, Aakko toteaa.

Oululainen jäägladiaattori ei muista, milloin viimeksi olisi näin vähän kisoja ollut tässä vaiheessa talvea. Eikä niitä tällä kaudella ehdi hirveästi kertyäkään. Tavallaan onnekseen Aakko ei ole tilanteessa yksin.

– Venäläisiä lukuun ottamatta ei muillekaan ole hirveästi kisoja kertynyt. Olisi se ollut hyvä saada muutama kova kisa alle mutta nyt mennään näin. Haastajanahan sitä nyt tässä tilanteessa lähdetään mutta periksi ei anneta, kaikki on mahdollista, jatkaa Aakko.

Tänään Krasnogorskin harjoituksissa Aakon ajo sujui hyvin ja mies oli tyytyväinen menoonsa. Pyörätkin toimivat loistavasti. Vaikka olo on nyt luottavainen niin mies muistutti, että kisassa sen todellisen tason näkee.
 

Uusin numero