Niklas Ajo jälleen huippuvauhdissa Espanjassa

Barcelonan kauden avauksessa upeasti viidenneksi ajanut Ajo oli jälleen hyvässä vauhdissa Albaceten kilpailussa. Lauantain aika-ajoissa Ajo lunasti itselleen paikan lähtöruudusta 16. Suomalaislupaus aloitti sunnuntain kilpailun väkevästi ja nousi nopeasti kakkosryhmän taisteluun mukaan. Loppua kohti Ajo taktikoi tyylikkäästi, ja nosti sijoitustaan tasaisesti kohti kärkeä ylittäen maalilinjan upeasti sijalla 7, heti tallikaverinsa ja avausosakilpailun voittajan Alex Rinsin perässä. Kilpailun voittoon ajoi Maverick Vinales.

Valkeakoskelainen Ajo, Rins ja GP-kuljettaja Marc Marquezin pikkuveli Alex Marquez ajavat kaikki kauden 1999 125-kuutioisten maailmanmestarin Emilio Alzamoran Monlau Competicion tallissa. MM-sarjan jälkeen maailman kovatasoisimman sarjan kilpailunäyttämöinä toimivat mm. MotoGP-sarjastakin tutut radat Jerez, Valencia, Barcelona sekä tänä vuonna MM-sarjan ratana toimiva Aragon.

Niklas Ajo: ”Aika-ajo ei sujunut täällä aivan niin hyvin kuin Barcelonassa, mutta löysimme todella hyvät kilpailusäädöt, joten lähdimme kilpailuun luottavaisin mielin. Startti oli suhteellisen hyvä, ja vaikka otinkin ensimmäisen kierroksen suhteellisen rauhallisesti, löysin heti hyvän rytmin. Oli toisaalta hienoa ajaa kilpaa tänään, sillä jouduin ohittelemaan todella paljon ja se ei aina ole tässä porukassa kovin helppoa. Seitsemänteen sijaan voi olla ihan tyytyväinen, ja saimme taas paitsi arvokasta kokemusta niin myös aika hyvin pisteitä.”

CEV-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Jerezin Grand Prix areenalla 12.-13.6.