TTXGP – Ensimmäinen sähköpyörien Superbikekilpailu Isle of Man TT-viikolla vuoden 1907 jälkeen

Pyörä ei saa saastuttaa ensinkään ja noin 60 km pitkä TT-rata on kierrettävä alle 50 minuutissa. Siinä muutama perusvaatimuksista, jotka on täytettävä osallistuakseen TTXGP (Time Trials Xtreme Grand Prix) kilpailuun.
Ensimmäisessä Isle of Man kilpailussa vuonna 1907 oli mukana myös sähkökäyttöisiä pyöriä, mutta ne kiellettiin jo seuraavan vuoden kilpailuun.
TTXGP:ssä ajetaan kahdessa luokassa. Pro Class on luokka yli £30.000 budjetin pyörille ja Open Class on tarkoitettu tätä pienemmällä budjetilla toimiville talleille. Kaikkiaan 26. ilmoittautuneesta tiimistä 16. saapui Isle of Manille ja vain kymmenen pyörää pääsi maaliin asti.

Robert Barber voitti tämän historiallisen kilpailun ajettuaan kierroksen 87.434 mph keskinopeudella eli ajassa mitattuna 25 minuuttia ja 53.5 sekuntia. ”Budjetti-luokassa” Isle of Man saaren oma mies Chris Heath voitti keskinopeudella 66.022 mph, eli 34 minuuttia ja 17.3 sekuntia.
TTXGP:ssä ajettiin tänä vuonna vain yksi kierros Mountain Course radalla, mutta jo ensi vuonna suunnitelmissa on kiertää runsaat 60 km pitkä katurata kaksi kertaa.