Ajo nousi kympin nippuun – ihmepoika Quartararo ennätysvauhdissa Jerezissä

Ajo nousi keskiviikon toiseksi nopeimpana KTM-kuljettajana yhdistetyllä tuloslistalla yhdeksänneksi, joskin 0,969 sekuntia huiman kärkiajan takana.

Ykköseksi pauhasi Hondan uudeksi ihmepojaksi tituleerattu 15-vuotias ranskalainen Fabio Quartararo. Teinitähti tykitti tuimat lukemat 1.45,918.

Niillä mentiin miltei kahdella kymmenyksellä Jerezin radan paalupaikkaennätyksenkin alle.

Marquez uskoo Quartararon
yltävän rookie-kaudella voittoihin

Kahtena edellisenä kautena CEV-sarjan mestaruuden nimiinsä kuitannut Quartararo on siinäkin mielessä erityistapaus, että jopa sääntöjä on rukattu hänen vuokseen.

Quartararo täyttää aiemmin vaaditut 16 vuotta 20. huhtikuuta, jolloin häneltä olisi jäänyt kauden kaksi ensimmäistä GP:tä ajamatta. Nyt hän pääsee kuitenkin alusta alkaen mukaan, sillä kansainvälisen moottoriliiton FIM:n uusissa säännöissä CEV-sarjan mestaruus takaa paikan MM-sarjassa vasta 15-vuotiaallekin kuskille.

– Fabio ei voita vielä maailmanmestaruutta, mutta osakilpailuvoittoihin hän voi hyvinkin yltää, tuumii MotoGP-mestari Marc Marquez.

Ajon tehdastiimin Binder
kiireisin KTM-kuljettaja

Quartaro kuten Ajon viimeistelivät parhaat kierrosaikansa aurinkoisen keskiviikon toisessa, eli keskimmäisessä sessiossa.

Jerezin 4,4 kilometrin mittaisen radan päivän mittaan 51 kertaa kiertäneen Ajon lukemat 1.46,887 riittivät vielä siinä vaiheessa viidenteen sijaan.

Honda-kuljettajat valloittivat loppujen lopulta kolme kärjen. Niccolo Antonelli jäi Quartararosta 0,285 ja Ajon viime kauden Husqvarna-tallikaveri Danny Kent 0,573 sekuntia.

Seuraavat kaksi sijaa menivät Mahindra-kuljettajille Juanfran Guevaran ja Jorge Martinin toimesta.

Nopein KTM-kuljettaja oli kuudenneksi päätynyt Red Bull Ajo-tehdastiimin Brad Binder 0,798 sekuntia pohjista.

Binderin tiimikavereista Miguel Oliveira oli kymmenes ja Karel Hanika 12:s. Ajo kukisti Oliveiran 66 tuhannesosalla.

Ajon Boe41 RBA-tiimikavereista Ana Carrasco löytyy sijalta 20 ja Gabriel Rodrigo oli 23:s. Heidän eronsa kärkeen kirjattiin lukemin 1,709 ja 1,958.

Kauden toinen virallinen IRTA-testijakso päättyy torstaina.