400 km/h riippusillalla – Supersport-mestari huimisteli ennätyksen aamuviideltä

Sofuoglun oli tarkoitus ajaa ennätysveto sillan vihkimisen yhteydessä, mutta ideaaliolosuhteet varmistaakseen turkkilainen nousi Ninjan selkään jo aamuviideltä kaksi päivää ennen virallisia seremonioita.

Sofuoglu oli valmistautunut ennätysyritykseen huolella neljän kuukauden ajan, joten riskeihin ei ollut varaa sään puolesta. Tilanne oli vastaava renkaiden kestävyyden osalta, jolloin ennätysnopeus piti saavuttaa alla 30 sekunnissa.

– Saavutin 400 kilometrin tuntinopeuden, joka on tämän pyörän maksimi. En tarkalleen muista, mistä tämä idea oikein lähti, mutta kysyessäni pyörää Kawasakilta he sanoivat, että sen maksiminopeus on 380 km/h. He myös totesivat, että olisi upeaa saavuttaa sillä 400 km/h. Nyt se on sitten tehty neljän kuukauden mittaisen valmistelun ja harjoittelun jälkeen, Sofuoglu huokaa syystäkin ylpeänä.

– Tunsin pyörän huikean voiman ja nopeuden heti ensimmäisen kerran sillä ajaessani. Tein pyörään pieniä muutoksia ja saavutin sillä ennätyskoetta edeltävässä harjoituksessa 390 kilometrin tuntinopeuden. Nyt saavutin sitten tuon 400 km/h, joka on todella hurjaa vauhtia, sillä yllämme MM-sarjassa parhaimmillaan noin 300 km/h-lukemiin. Unelmani oli saavuttaa ennätys sillan virallisissa avajaisissa, mutta meidän oli maksimoitava sääolosuhteet.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että MotoGP-luokassa kisaviikonloppuna saavutettu huippunopeus-ME kirjataan lukemin 354,9 km/h. Se on Ducatin Andrea Iannonen käsialaa tältä kaudelta ja Mugellon radalla ajetusta Italian GP:stä.

Moto2-luokassa kaudet 2010-2011 kilpaillut Sofuoglu, 31, on saavuttanut Supersportin puolella neljä maailmanmestaruutta. Niistä kaksi ensimmäistä irtosi kausilla 2007 ja 2010 Hondalla, sekä kaksi viimeisintä 2012 ja 2015 Kawasakilla.

– Johdan MM-sarjaa ja seuraava unelmani tämän jälkeen on saavuttaa urani viides maailmanmestaruus, Kawasaki Puccetti Racing-tiimissä kilpaileva Sofuoglu julistaa.
 

Uusin numero