350,5 km/h -MotoGP-luokkaan uusi huippunopeusennätys

Ennätys syntyi Marquezin raivokkaan takaa-ajon siivittämänä, kun hän oli ensin lipsauttanut kisan avausmutkan virheen vuoksi leveäksi ja pudonnut koko letkan hännille.

Kuninkuusluokan aiempi virallinen huippunopeusennätys oli Ducatin ja Andrea Iannonen käsialaa viime vuoden Italian GP:stä Mugellossa: 349,6 km/h.

Painoarvo on sanalla virallinen, sillä testeissä on paineltu vieläkin hurjempaa haipakkaa.

Ennätys jäi Marquezille tosin laihaksi lohduksi Losailin voimakkaasti valaistulla aavikkoradalla hänen päädyttyään kisassa viidenneksi.

– 11 MM-pistettä on kuitenkin parempi kuin ei mitään. Tuo jälkimmäinenkin olisi ollut helposti tarjolla, pudottelee Marquez sittenkin huojentuneena.

Marquezin takana Qatarin GP:n toiseksi kovimmista huippunopeudesta vastasi hänen tiimikaverinsa Dani Pedrosa numeroin 346,5 km/h.

Pelkillä huipuilla ei kuitenkaan juhlita, vaan kokonaisuus ratkaisee, kuten kisan Yamahalla riehakkaasti voittanut Valentino Rossi osoitti.

Rossin lukemat olivat 341,7 km/h ja hän oli huippunopeuksissa mitaten MM-avauksen 13. kiireisin kuljettaja.

– Saavutimme Qatarissa jotain aivan upeaa. Pyöräni oli täydellinen, alleviivaa Rossi.

Kausi jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Austinin COTA-radalla Texasissa. COTA:n kaikki merkittävimmät ennätykset ovat ainakin vielä Marquezin nimissä.
 

Uusin numero