”350 km/h jarrutukseen, uskomatonta!” – Alonso häkeltyi MotoGP:stä

Alonso on ajanut lukemattomia kierroksia Ferrarin omistuksessa olevalla Mugellon 5,2 kilometrin radalla tietäen toscanalaisbaanan haastavuuden.

– Kävin katsomassa radan ykkösmutkan jarrutuspaikkaa, johon MotoGP-luokan pyörillä ajetaan 350 kilometrin tuntivauhtia. Se on varsin vaikuttavaa. Se on uskomatonta! Nämä kaverit ovat sankareita meille. Tämä kilvanajo näyttää paikan päällä aikalailla erilaiselta, kuin tv:stä katsottuna, hehkutti Alonso.

Alonso pääsi kokeilemaan viime joulukuussa Hondan MotoGP-luokan pyörää Japanissa, mutta se oli enemmänkin näytösluonteinen pr-tempaus.

Alonso on nähty ajoittain myös MotoGP-kisoissa, mutta Mugellon visiitti oli tässä mielessä miehelle ensimmäinen laatuaan.

– Olen vaikuttanut siitä, kuinka mahtava ilmapiiri täällä vallitsee. Kaiken kaikkiaan upea viikonvaihde tähän mennessä, Alonso totesi MotoGP-luokan kisan lähtöruudukossa.

F1-kuljettajista Lewis Hamiltonin tiedetään hinkuvan kokeilua Yamahan MotoGP-luokan pyörän puikoissa. Mersulta on näytetty Hamiltonille vihreää valoa, mutta Yamahalla asia on ohitettu ainakin toistaiseksi olankohautuksella.

Uusin numero