”35-vuotias Dovizioso kamppailee MotoGP-maailmanmestaruudesta”

WithU Yamaha RNF MotoGP -tiimin päällikkö Razlan Razali uskoo, että kokenut Andrea Dovizioso saattaa satelliittitimin Yamahalla nousta tällä kaudella mukaan kamppailemaan maailmanmestaruudesta.

WithU Yamaha RNF MotoGP -tiimin kuljettajat edustavat kokemukseltaan selkeästi ääripäitä. Jo 35-vuotias Dovizioso on tällä kaudella lähtöruudukon selvästi iäkkäin kuski, nyt kun 42-vuotias Valentino Rossi naulasi ajohansikkaansa pysyvästi naulaan. Seuraavana ikätaulukossa tulee Aleix Espargaro, jonka mittariin kilahtaa 33 vuotta tämän vuoden heinäkuussa. Tiimin toinen kuljettaja puolestaan on eteläafrikkalainen Darryn Binder, joka nousi kuninkuusluokkaan suoraan Moto3-luokasta. Niinpä onkin luonnollista, että ainakin alkukaudesta Yamahan satelliittitallin menestyspaineet ovat Dovin harteilla. 

Tiimipäällikkö Razlan Razali ei tätä peittele, vaan lyö lisää löylyä kiukaalle nostamalla Dovizioson yhdeksi kauden mestarisuosikeista. Eikä kyseessä ole pelkkä uhoaminen tai irrallinen heitto, vaan Razalilla on näkemykselleen myös selkeät perusteet. Razalin mukaan Dovizioson viime vuonna käskemä tiimin Yamaha oli käytännössä kaksi vuotta vanha, mutta tällä kaudella alla pitäisi käytännössä sama pyörä kuin tehdaskuskeilla. Toiseksi Dovin Crew Chiefiksi tulee Ramon Forcada, joka toimi samassa tehtävässä Jorge Lorenzolla tämän menestysvuosina. Razali ei myöskään ole huolissaan Dovizioson iästä, ajoihan Rossikin vastaavassa iässä vielä aivan huipulla. Ja menestyksen nälkääkin Dovilla varmasti vielä on, sillä mestaruus oli enemmän kuin lähellä hänen ajaessa MotoGP-luokassa kolme kertaa peräkkäin MM-hopealle kausina 2017-2019.

Lisää MotoGP-uutisia:

Uusin numero