Dovizioso tekee paluun MotoGP-kuljettajaksi

Italialaiskuljettaja Andrea Dovizioso ajaa Petronas Yamaha Sepang Racing Teamin Yamahalla kauden 2021 loput MotoGP-osakilpailut.

Kuljettajaruletti pyörähti jälleen käyntiin, kun Petronas Yamahan Franco Morbidelli palasi sairauslomalta. Yamaha tiedotti tehneensä Morbidellin kanssa sopimuksen, jolla tämä siirtyy Yamahan tehdastiimiin välittömästi ja jatkaa siellä tämän loppukauden jälkeen myös seuraavat kaksi kautta. Näin Morbidellin aiempi paikka Johan Stigefeltin johtamassa Petronas Yamaha Sepang Racing Teamissa avautui. 

Yksi vaihtoehto kuljettajaksi olisi ollut Yamahan testikuljettajana ja myös muutamissa kisoissa tuuraavana kisakuskina toiminut Cal Crutchlow. Stigefeltin tiimi päätti kuitenkin palkata loppukauden kuljettajaksi kokeneen italialaiskuljettaja Andrea Dovizioson. Vuoden 2004 125-kuutioisten maailmanmestari Dovizioso on ajanut urallaan 229 starttia MotoGP-luokassa, josta hänellä on 15 voittoa ja 62 podiumsijoitusta. Kuninkuusluokan MM-pisteitä italialainen on tähän mennessä kerännyt 2556 kappaletta. Kaikki luokat huomioiden Dovilla on 24 MM-osakilpailuvoittoa ja lähes 3800 MM-pistettä. Mistään ehtoopuolen kuskista ei todellakaan ole kyse, vaikka menestystä on tullut jo parin vuosikymmenen ajan. Dovizioso sijoittui sekä 2017, 2018 että 2019 MotoGP-luokan MM-pisteissä kakkoseksi ja vielä viime vuonnakin hänen pistesaldonsa riitti sarjan neljänteen sijaan.

Päivän toinen Yamaha-uutinen koskee R-sarjan sporttipyöriä:

Uusin numero