RAM Racingin tavoitteena kolme mestaruutta


MP-messuilla esiteltiin RAM Racingin ensikauden kuljettajakolmikko. Viime vuoden Suomen mestarit Jani Rättö ja Felix Nässi jatkavat luokissaan. Uusimpana kuljettajana teamiä vahvistaa Kimi Patova.

Patova ajaa Suomen sarjoissa Yamahan uutta YZF-R3 kilpapyörää sekä Yamaha YZF-R6R Superstock600-luokan pyörää. Pääpaino tällä kaudella on SSP300-luokassa ja Superstock 600:lla harjoitellaan isomman pyörän saloja. Tavoitteena on, että Kimi nähdään myös Superstock 600-luokan lähtöviivalla mahdollisimman monta kertaa.

– Tänä kautena tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon ajotunteja alle. Tottakai tavoitteena on voittaa Suomen SSP300-luokan mestaruus. Innolla odotan 600cc pyörällä ajamista. Onneksi tiimistä löytyy paljon tietotaitoa isoista pyöristä, joten uskon, että silläkin päästään hyvään vauhtiin. Tarkoituksena on ajaa pienemmällä pyörällä Euroopassa 2-4 kilpailua, missä näkee mihin vauhtini riittää kansainvälisissä ympyröissä, toteaa Kimi.

Viime vuoden Superstock 600-luokan Suomen mestari Felix Nässi saa alleen uuden Yamaha R6:n.
– Toivottavasti kevät on parempi kuin viime vuonna, jotta päästään ajamaan uutta kilpuria mahdollisimman paljon. Säädettävää riittää varmasti monella osa-alueella, mutta uskon että tiimi saa laitteen hyvissä ajoin nopeaksi, joten Suomen mestaruutta lähdetään puolustamaan, totta kai. Loppukaudesta on myös tarkoitus ajaa valikoituja kisoja Euroopassa ja mittauttaa Euroopan kärjen vauhti, Felix toteaa.

RAM Racing Yamahan Jani Rättö odottaa tulevaa kautta innolla

– Kimi on jo huippunopea SSP300:n kanssa. Kimille tulee myös uusi pyörä, joten sen kanssa riittää keväällä säädettävää, mutta kun kaikki saadaan säätöihin niin pitäisi vauhdin olla kohdillaan. En näe mitään syytä, etteikö Kimi pääsisi myös Superstock 600-luokan pyörän kanssa nopeasti sinuiksi, kunhan vaan saadaan kierroksia alle. Felix näytti jo viime kaudella, että vauhtia piisaa. Mielenkiinnolla odotetaan, kuinka kovaa Felix uudella pyörällä pääsee. Felix oli nopea niin sateella kuin kuivalla, joten mestaruuden uusimiseen en näe mitään estettä. Jos kaikki menee suunnitellusti, meillä on kaksi todella nopeaa Stock 600 -kuskia loppukesästä. Itse ajan Superbikeä ja tavoitteet on samat kuin Kimillä ja Felixillä, joten kolmea mestaruutta lähdetään hakemaan.” Rättö toteaa.

Uusin numero