25-kertainen Suomen mestari miettii paluuta kilparadoille ”Ihan hirveästi tekisi mieli”

Kun jääratakausi 2019 starttaa helmikuussa, saatetaan viivalla nähdä myös lajin todellinen legenda. Konneveden Kari Vehniäinen, joka viime talvena seurasi kilpailuja ensimmäisen kerran penkan toiselta puolen, miettii nyt paluuta pyörän sarviin.

– Kaikki kauheasti houkuttelee, että tulisin vielä ajamaan ja ihan hirveästi tekisi mieli. Voi olla, että jonkun kisan ajan nelipuolikkaalla, jos vain töiltäni ehdin, Vehniäinen toteaa.

26 kilpavuoden jälkeen viimetalvinen kokemus oli miehelle täysin erilainen.

– Olihan se outoa. Samalla lailla sitä jännitti, mutta kun ei päässyt ajamaan sinne kundien joukkoon, niin se oli ihmeellistä.

Vehniäinen on vuosikausien kokemuksella oppinut tuntemaan hyvin kilpakumppaninsa, joten yllätyksiä ei viime kauden tuloksissa juuri ollut.

– Vertti Takala oli kasvanut merkittävästi. Hienoa oli nähdä, että joku toinenkin ottaa huonoja lähtöjä ja voittaa lopulta. Oli jänniä kisoja, tykkäsin kyllä katsoa.

Kari Vehniäinen on hallinnut jäärata-areenoita usean vuosikymmenen ajan. Kuva: Nita Korhonen

Vehniäinen on kilpailemisensa ohella aina keskittynyt auttamaan nuorempia lahjakkuuksia viivalle ja tehnyt parhaansa lajin kehittämisen eteen. Hän istuu myös lajiryhmässä, jota vetää MotoGP-sarjan tallipäällikkönä tunnettu Aki Ajo.

– Mun mielestä jääradan tämänhetkinen tilanne sääntöinen, harrastajineen ja talvikeleineen on oikein hyvä. Ajajia on toki vähemmän kuin massalajeissa, mutta näin se on mennyt. Näkemyserot lajiryhmän ja harrastajien välillä on sovittu, ja jäärataa kehitetään mielestäni hyvässä yhteishengessä eteenpäin. Aki on ryhmän johtajana hoitanut homman hienosti ja oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Vehniäisellä on edessään kiireinen talvi töidensä kanssa, joten valmistautuminen mahdollisiin kilpailuihin tulee olemaan haastavaa.

– Pahimmat vastustajat tulevat varmasti olemaan Kurvisen Lasse, Takalan Vertti ja Koskisen Mikko, jos hän ajaa. En varmasti ihan heti poikien vauhtiin pääse, joten kyllä täytyy treenata. En ole oikeasti ajanut metriäkään 1,5 vuoteen juuri millään. Mennään jalat maassa ja katsotaan miten käy, kun pääsee ensin treenaamaan.

 

Uusin numero