15-vuotias Niklas Ajo Espanjan CEV-sarjaan

Historian nuorimman ratamoottoripyöräilyn Suomen mestarin, valkeakoskelaisen 15-vuotiaan Niklas Ajon kilpailukausi Espanjan avoimessa mestaruussarjassa, CEV-sarjassa, alkaa tulevana viikonloppuna Barcelonan GP-areenanakin tunnetulla radalla.

Niklas siirtyy kaudeksi 2010 Espanjaan ajamaan vuoden 1999 125-kuutioisten Maailmanmestarin Emilio Alzamoran pyörittämässä Monlau Competicion -tallissa, tallikaverinaan mm. MM-sarjan kuljettaja Marc Marquezin pikkuveli Alex.

Niklas on jo talven aikana hakenut tuntumaa Espanjan ratoihin sekä uuteen talliinsa muutamassa hyvin sujuneessa talvitestissä Albacetessa ja Valenciassa. Uuteen haasteeseen nuori suomalaislupaus suhtautuu kuitenkin varsin rauhallisesti ja järkevästi, sarja on erittäin kovatasoinen ja kilpailijoita on paljon, joten menneen kauden Suomenmestaruudesta huolimatta nuori valkeakoskelainen toisen polven ratamoottoripyöräilijä on lähdössä uuteen kauteen nöyrin mielin.

Niklas Ajo: ”Emilion kiinnostus ja tallipaikan järjestyminen Monlaulta on hieno mahdollisuus minulle, ja tietysti mm. suomalaisten kumppaneiden ansiosta minulla on nyt mahdollisuus ottaa seuraava askel kohti varsinaista tavoitetta. CEV-sarja on kuitenkin todella kovatasoinen, joten lähden nyt varsinkin ensimmäisiin kilpailuihin vielä oppimaan sarjan tavoille ja katsomaan miten kovaa vauhti maailmalla todella on. Kausi on pitkä, sillä viimeiset kilpailut ajetaan vasta marraskuussa.”

CEV-sarjan avausosakilpailu ajetaan Barcelonan moottoriradalla 17.-18.4.

Kisakalenteri 2010:
18.4. Catalunya
9.5. Albacete
13.6. Jerez
12.9. Albacete
3.1.0 Aragón
14.11. Valencia
21.11. Jerez

Uusin numero