11-vuotias rr-lupaus Pulkkinen hyvässä vauhdissa Hollannissa

Ajo Motorsport Junior Project’in MiniGP-kuljettajiin lukeutuva klaukkalalainen Pulkkinen ei kainostellut kovassa kansainvälisessä ilmapiirissä, vaan ajoi 100-kuutioisella ja nelitahtisella Hondallaan ennakkoluulottomasti avauspäivänä voittoon.

Pulkkinen pohjusti puolen sekunnin voittonsa kylmähermoisesti radan viimeisissä shikaaneissa. Voiton arvoa nostaa se, että Hollannin liiton 25-vuotisjuhlakilpailussa oli edustettuna Euroopan parhaimmisto ja edelleen kymmenen kuljettajaa Etelä-Afrikasta.

MotoGP-piireissäkin taannoin vaikuttaneen Arie Molenaarin junaileman sarjan kutsukilpailussa oli mukana kaikkiaan 28, 10-13-vuotiasta kuljettajaa.

Pulkkisen nappipäivän kruunasi rataennätys 1.02,4, joka oli kolmisen sekuntia kovempi, mitä hänen tiimissään osattiin vielä harjoitusten jäljiltä uumoilla.

Pulkkinen oli Berghemin toisen kilpailupäivän nopein vielä treeneissä, mutta aika-ajoon ja kilpailuun osunut sade vesitti suunnitelmat kärkipään sijoituksista. Kaksi lipsahdusta ja muut menivät sillä kertaa auttamattomasti menojaan.

Kotimaassa ahkerasti kisaavan Pulkkisen katseet siintävät tällä kaudella edelleen kansainvälisillä radoilla. Ohjelmassa ovat Norjassa ajettavat PM-, sekä Espanjaan ja Tshekkiin sijoittuvat EM-osakilpailut.

Pulkkinen on saanut alustavasti jo kutsun kilpailla ensi kaudella Hollannissa ajettavassa Moriwaki Cupissa. Se kuvio on vielä harkinnan alla.