​Valentino Rossi kertoo syyn, miksi Marc Marquez johtaa MM-sarjaa

GP-viikonloppuja on jäljellä yhdeksän, Marquez johtaa MM-sarjaa viidellä pisteellä ennen Maverick Vinalesia. Myös Andrea Dovizioso ja Rossi ovat kymmenen pisteen sisällä, joten taistelu mestaruudesta on äärimmäisen tasainen.

Vaikka Marquez keskeytti Argentiinassa ja Le Mansissa, hän on ollut aina maaliin tullessaan kuuden joukossa, palkintopallilla jo viidesti. Rossin mielestä Marquez on pystynyt parhaiten ottamaan sen sijoituksen, mikä on ollut kulloinkin saatavilla.

– Hän johtaa MM-sarjaa, koska vaikeuksienkin keskellä hän on kyennyt ottamaan kilpailuista enemmän pisteitä kuin me muut. Hän on voittanut, kun on ollut tilaisuus, lisäksi hän on onnistunut minimoimaan tappiot erinomaisen hyvin, Rossi sanoo Motorsport.comille.

–  Kaikki me, jotka olemme yhä mukana voittotaistelussa, olemme saman tasoisia kuljettajia. Yhtä suosikkia mestariksi ei ole. Enkä laskisi ulos Dani Pedrosaakaan, ei hän niin kaukana ole.

Pedrosa on kärjestä nyt 26 pisteen päässä.

– Aiemmin on ollut vain jokunen voittoihin kykenevä kuljettaja, nyt tilanne on muuttunut radikaalisti. Minun mahdollisuuksieni kannalta sillä ei ole merkitystä. Tärkeintä on, että olen pystynyt voittamaan ja olen yhä mukana MM-taistelussa, Rossi sanoi.

Kilpailuista on tullut yllätyksellisiä, voittajaa on todella hankala etukäteen ennustaa.

– Kukaan ei voi tietää, mitä parissa seuraavassa kilpailussa tapahtuu. En pysty itsekään sanomaan, missä olisin varmasti vahvoilla. Toivon, että se olisi Misano. Myös kolme Aasian kisaa saattavat olla hyviä meille. Mutta ei mennä asioiden edelle, seuraavaksi on tärkeintä olla iskussa Brnossa elokuun alussa.