​Valentino Rossi hehkuttaa uutta MotoGP-tähteä: ”Hän ajaa todella vakuuttavasti”

Ranskalainen Johann Zarco ajaa loistavaa tulokaskautta Monster Yamaha Tech 3 -tiimissä. 26-vuotias ranskalainen on kaksinkertainen Moto2-maailmanmestari, joka nousi vasta täksi kaudeksi kuninkuusluokkaan.

Avauskilpailussa Qatarissa hän yllätti kaikki rynnimällä kilpailun alussa kärkeen.  Se kisa jäi pian kesken, sen jälkeen Zarco on ajanut kahdesti viidenneksi ja Jerezissä jopa neljänneksi. Etenkin hänen rohkea ajotyylinsä on ihastuttanut.

– Zarco ajaa todella vakuuttavasti, Valentino Rossi ihastelee kilpakumppaniaan Speed Weekillä.

– Olin ennen kautta hyvin utelias, mihin hän pystyy MotoGP:ssä. Franci Morbidelli oli kertonut minulle, että Moto2:ssa Zarco pystyi aina esittämään suorastaan ihmeitä, etenkin kilpailun kymmenellä viimeisellä kierroksella.

Zarcolla on lehden mukaan tapana onnistua kilpailuissa paremmin kuin harjoituksissa.

– Niinkö? Austinissa olin kyllä hyvä harjoituksissakin. Jos haluaa onnistua kilpailussa, on tärkeää tehdä joka harjoituksissa niitä asioita, mitä on suunniteltu, tämä pätee vielä enemmän MotoGP:ssä. Jos missaat harjoituksia, kilpailussa sinulta puuttuu jotakin, Zarco sanoo.

– Tämä on avauskauteni MotoGP:ssä, joten yritän vain tehdä parhaani joka kilpailussa ja kehittyä tasaisesti. Haluan olla paras tulokaskuljettaja ja kerätä niin paljon pisteitä kuin mahdollista. Vaikka kauden alku on ollut erittäin hyvä, tarvitsen vielä lisää kokemusta esimerkiksi vaihtelevissa olosuhteissa. Yritän olla koko ajan parempi, Zarco sanoo.

Uusin numero