Bild
Seuraava artikkeli
Tämä Katana ei ole esillä Japsistarojen osastolla, vaan purettuna Biken autotallissa.

Japsistarat muistaa 35-vuotiasta Suzuki Katanaa

Uutiset

Suzuki Katana täyttää tänä vuonna 35 vuotta. Japsistarat on ottanut mallin messuosastonsa teemaksi.

Japsistarojen osastolla MP 16 -näyttelyssä teemana on Katana Suzuki 35 vuotta. Pyörä esiteltiin Saksan Kölnissä 1981, jossa sen ulkonäkö sai ristiriitaisen vastaanoton. Suzuki oli palkanut BMW:n entisen pääsuunnittelijan Hans Muthin toteuttamaan yhtiön uutta ilmettä. Samalla oli perustettu kolmihenkinen Target Design -tiimi, johon Muthin lisäksi palkattiin Jan Fellström ja Hans-Georg Kasten.

Suomeen ensimmäiset Katanat tulivat keväällä 1982 ja mallin myynti oli kiivainta vuoteen 1984 saakka. Sen jälkeen myyntiin tullut Suzukin GSX-R 750 syrjäytti Katanan. Katana-malleista Suomessa myytiin vain 1100:a ja 500:a sekä lisäksi yksi 550-mallikappale. Tehdas on kyllä tehnyt monia erilaisia ja erikoisia versioita.

Osastolla on alkuperäiskunnossa oleva GSX1100S vuosimallia 1982 ja toinen samanlainen, mutta sillä on täysin erilainen historia. Se aloitti Super Bike -kilpurina Pekka Miettisellä, jatkaen Drag Race -ajossa Aki Järvisen kiihdyttäessä Pro Stock SM-ykköseksi vuonna 1984 ja sen jälkeen ura jatkui katupyöränä. Myös 80-luvun ehkä kuuluisimman Drag-pyörän, Levis Katanan, replica on osastolla. Ensi kesänä sillä kilpailee 17-vuotias Saara Varis.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.