Tämä Katana ei ole esillä Japsistarojen osastolla, vaan purettuna Biken autotallissa.

Japsistarat muistaa 35-vuotiasta Suzuki Katanaa

Uutiset

Suzuki Katana täyttää tänä vuonna 35 vuotta. Japsistarat on ottanut mallin messuosastonsa teemaksi.

Japsistarojen osastolla MP 16 -näyttelyssä teemana on Katana Suzuki 35 vuotta. Pyörä esiteltiin Saksan Kölnissä 1981, jossa sen ulkonäkö sai ristiriitaisen vastaanoton. Suzuki oli palkanut BMW:n entisen pääsuunnittelijan Hans Muthin toteuttamaan yhtiön uutta ilmettä. Samalla oli perustettu kolmihenkinen Target Design -tiimi, johon Muthin lisäksi palkattiin Jan Fellström ja Hans-Georg Kasten.

Suomeen ensimmäiset Katanat tulivat keväällä 1982 ja mallin myynti oli kiivainta vuoteen 1984 saakka. Sen jälkeen myyntiin tullut Suzukin GSX-R 750 syrjäytti Katanan. Katana-malleista Suomessa myytiin vain 1100:a ja 500:a sekä lisäksi yksi 550-mallikappale. Tehdas on kyllä tehnyt monia erilaisia ja erikoisia versioita.

Osastolla on alkuperäiskunnossa oleva GSX1100S vuosimallia 1982 ja toinen samanlainen, mutta sillä on täysin erilainen historia. Se aloitti Super Bike -kilpurina Pekka Miettisellä, jatkaen Drag Race -ajossa Aki Järvisen kiihdyttäessä Pro Stock SM-ykköseksi vuonna 1984 ja sen jälkeen ura jatkui katupyöränä. Myös 80-luvun ehkä kuuluisimman Drag-pyörän, Levis Katanan, replica on osastolla. Ensi kesänä sillä kilpailee 17-vuotias Saara Varis.
 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Ilmainen uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt kartalla siitä, mitä moottoripyöräilyn saralla tapahtuu.

Voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen koska tahansa. Emme luovuta osoitettasi muille tahoille.

Sulje Tilaa uutiskirje: