Salmela keilattiin kahdesti nurin Misanossa

Rico Salmela (27) avasi vauhdikkaasti JuniorGP:n MM-sarjassa, vaikka tuloksena oli muiden törmäilyn vuoksi kaksi keskeytystä.

Rico Salmelan vauhti oli kohdallaan, kun JuniorGP:n MM-sarja polkaistiin käyntiin Misanossa. Valitettavasti molemmat lähdöt päättyivät kanssakilpailijoiden törmäilyyn.

JuniorGP:n ensimmäinen MM-osakilpailu ajettiin viikonloppuna Misanossa. Mukana oli Suomen Rico Salmela, joka antoi välittömästi myrskyvaroituksen vauhdistaan.

– Treenit lähtivät mukavasti käyntiin uudessa tiimissä ja luokassa. Pääsin heti hyvään vauhtiin ja sain hyvän luottamuksen pyörään. Tiimi on todella ammattitaitoinen ja sai opastettua uuden laitteen salat nopeasti. Aika-ajossa sain puristettua viidennen lähtöruudun, kertoo Salmela

Ensimmäiseen lähtöön Salmela sai kohtuullisen startin, mutta aivan kilpailun alussa ajorytmi ei ottanut löytyäkseen.

– Onneksi ajorytmi löytyi parin kierroksen jälkeen ja kilpailun puolivälissä pääsin nousemaan kärkeen. Pidin kärkipaikan lähes kisan loppuun kunnes kilpakumppanin rohkea ohitusyritys päättyi takarenkaaseeni ja lopetti kisan meidän osalta siihen, Salmela manaa.

Toiseen lähtöön Salmela lähti kovalla motivaatiolla paikkaamaan ensimmäisen kisan pettymystä. Startti sujui aikalailla edellisen lähdön tyyliin, mutta kilpailu jäi vieläkin lyhyemmäksi.

– En ehtinyt kovin montaa kierrosta nautiskelemaan, kun tiimikaveri osui takapyörään ja aiheutti aikamoisen ilmalennon. Sekin kisa jäi samaan mutkaan, toteaa Salmela.

– Positiivisena asiana vauhti riittää ajamaan voitosta heti uudessa luokassa. Muutamia asioita kun vielä petrataan, niin eiköhän se siitä – ja tietty hyvää tuuriakin voisi ripauksen ottaa kylkeen.

Rico Salmelan kilpailukausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna, kun Red Bull MotoGP Rookies Cup -kausi käynnistyy Jerezissä.

– Toivottavasti se sujuu paremmin, lopettaa Salmela. 

Uusin numero