Zero esitteli uuden SR:n EICMASSA

Koko Zeron mallistoa on uudistettu uusin iskunvaimentimin ja mittaristoin. Valmistaja esittelee myös uuden SR-version.

Zero SR perustuu Zero S -malliin, ja siihen tulee samat päivitykset kuin valmistajan muihin malleihin. Pyörään on uuden ohjausyksikön ansiosta tullut 24 prosenttia enemmän tehoa ja 56 prosenttia enemmän vääntöä. Se tuo mukanaan 67 hevosvoimaa, 143 Newtonmetriä ja 165 kilometrin huippunopeuden. Pyörän sanotan kiihtyvän nollasta sataan 3,3 sekunnissa.

Zero SR:n vakioakun teho on 11,4 kilowattituntia. Lisävarusteena on myös "Power Pack", joka parantaa akun tehoa 2,8 kilowattitunnin verran. Lisävarusteiden avulla toimintasäde on kaupunkiliikenteessä 275 kilometriä ja moottoritiellä 141 kilometriä. Ilman Power Packia on toimintasäde 220/112 kilometriä. Latausaika on kahdeksan tuntia, Power Pack -lisävarusteen kanssa kymmenen tuntia.

− Vuodelle 2014 olemme keskittyneet kehittämään niitä ominaisuuksia, joita asiakkaat arvostavat eniten ja jotka antavat tuotteelle lisäarvoa. Tuloksena on kiinnostava lisävaruste, jolla voi parantaa toimintasädettä ja suorituskykyä. Lisäksi hinta on entistä kilpailukykyisempi, kertoo Richard Walker, Zero Motorcyclesin toimitusjohtaja.

Zeron mukaan ensimmäiset vuoden 2014 mallit lähtevät Kalifornian tehtaalta tammikuussa.

Teksti: Jonathan Balsvik

Uusin numero