Zarcolle jo kauden kuudes kakkossija

MM-pisteissä toisena oleva Derbi-kuljettaja ajoi tililleen jo kauden kuudennen kakkossijansa Aragonin tuulisella radalla Espanjassa.
Kauden 13. osakilpailun ylivoimaiseen voittoon karautti kotiyleisöään huudattanut Nicolas Terol, joka kasvatti MM-johtonsa 36 pisteeseen ennen neljää viimeistä osakilpailua. Ykkössija oli Aragonissa jo hyvissä ajoin karkuteille lähteneelle Terolille kauden kahdeksas.
– Tiimi teki taas hienoa työtä ja minulle tarjoutuu vielä riittävästi tilaisuuksia sen ensimmäisen voiton ottamiseen. Tietenkin olen vähän pettynyt siihen, että en pystynyt kamppailemaan Aragonissa voitosta, mutta Terol oli tänään todella vahva, kertoi 6,771 sekuntia voittajasta jäänyt Zarco.
Zarco kävi toisesta sijasta huiman taistelun Terolin tiimikaveria Hector Faubelia vastaan. Jännitysnäytelmä päättyi Zarcon eduksi päätöskierroksen viimeisen mutkan jarrutuksessa, jossa Faubel kaatui.
– Olipahan kova vääntö Faubelin kanssa. Kokonaisuutta ajatellen nämä olivat minulle todella tärkeät 20 pistettä, korosti Zarco.
Tallipäällikkö Aki Ajo oli tyytyväinen Zarcon suoritukseen.
– Tällä kertaa matkassa oli mukana onneakin siinä mielessä, että Faubel ei vienyt Zarcoa mukanaan. Olisin toivonut Zarcolta vähän kovempaa alkua, mutta tiedä sitä, olisiko sekään auttanut tällä kertaa Terolia vastaan.
Zarcon tiimikavereista espanjalainen Efren Vazquez oli viides.
– Pyörä kulki hyvin ja minun pitää olla loppujen lopuksi tyytyväinen tähän sijoitukseen, vaikka olisinkin tietysti halunnut palkita fanit podiumsijoituksella, tuumi Vazquez.
Malesialaisen Zulfahmi Khairuddinin kohtaloksi koitui keskeytys kaksi kierrosta ennen maalia, jolloin punavalkoiseen pyörään iski tekninen vika. Khairuddin kaatui rajusti aika-ajossa ja hän joutui lähtemään liikkeelle vasta ruudusta 31.
– Khairuddin sai kovan iskun päähänsä aika-ajossa. Fahmilla oli särkyä vielä sunnuntainakin, mutta hän päätti lähteä sitkeästi kilpailuun mukaan. Oli ymmärrettävää, että hän ei yltänyt omalle tasolleen, totesi Ajo.
MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Motegin radalla Japanissa.

Aragon, Espanja.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 13/17 MM-osakilpailu:
1. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 40.26,726
2. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 6,771
3. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 18,929
4. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 27,469
5. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 27,472
6. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 27,740
7. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 27,750
10. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 49,090
Keskeyttäneitä: Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing ja Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi.

MM-pistetilanne:
1. Terol 241
2. Zarco 205
3. Vinales 177
4. Cortese 170
5. Folger 130
6. Vazquez 127
10. Kent 68
17. Khairuddin 20
24. Ajo 11

Seuraava osakilpailu: 2.10. Motegi, Japani.

Uusin numero