Zarco menossa Marc VDS:lle – Kallio vaihtamassa tiimiä?

Toista kautta belgialaisessa Marc VDS Racing-tiimissä kilpaileva Kallio on kertonut, että paluu MotoGP-luokkaan ei kiinnosta CRT-pyörän puikoissa. Siellä suunnalla ei muita vaihtoehtoja ole enää tarjolla.

Todennäköisintä onkin se, että itse sopimusneuvottelujaan hoitava Kallio jatkaa myös ensi kaudella nykyisessä luokassa – ja mielellään nykyisellä pyörämerkillään Kalexilla.

Päivä päivältä vaikuttaa käyvän varmemmaksi edelleen se, että Kallion nykyinen tiimikaveri, britti Scott Redding jatkaa Marc VDS:ssä, jonka tiimipäällikkö Michael Bartholemy on myös hänen henkilökohtainen managerinsa.

Redding oli tyrkyllä Ducatin niin sanottuun junioritiimiin, mutta Pramacin paikat menivät yhdysvaltalaiselle Ben Spiesille ja italialaiselle Andrea Innonelle.

Reddingin nimi on yhdistetty myös Hondan Gresini-tiimiin, joskin lienee enää vain pelkkä muodollisuus, milloin Fausto Gresini vahvistaa työn alla olevan jatkosopimuksen espanjalaisen Alvaro Bautistan kanssa.

– Minä olen tyytyväinen tiimiin ja tiimi on tyytyväinen minuun. Ajoittain on ollut jopa hupaisaa lukea, ketkä kuljettajat ”ottavat” paikkani Gresinillä. En voi vielä vahvistaa mitään, mutta voin kertoa sen, että neuvotteluja käydään hyvässä yhteisymmärryksessä, Bautista totesi Misanossa.

Reddingin todennäköinen jääminen Marc VDS:n riveihin tekee Kallion tilanteen mielenkiintoiseksi. Varsinkin, kun Marc VDS:n tiedetään neuvottelevan kaudesta 2013 ranskalaisen Johann Zarcon kanssa. Tapetilla on ollut myös belgialaisen Xavier Simeonin nimi, joka on kuitenkin jäämässä Zarcon varjoon.

Zarco kilpaili viime kaudella suomalaistalli Ajo Motorsportissa, jossa hän saavutti silloisessa 125-kuutioisten luokassa MM-hopeaa espanjalaisen Nicolas Terolin takana.

Zarco siirtyi täksi kaudeksi Moto2-luokkaan ja JIR-tiimiin. Motobilla kilpaileva Zarco on MM-pisteissä 11:ntenä, eli viisi pykälää Kallion takana.

Terol puolestaan jatkoi uraansa Jorge Martinezin johtamassa Aspar-tiimissä nousten Moto2-luokkaan. Jatkoa on luvassa edelleen myös kaksi seuraavaa kautta. Aspar vahvisti Terolin kanssa solmitun sopimuksen tänään.

Martinezin tiedetään neuvotelleen niin ikään Moto3-luokassa Ajo Motorsportin päällikön Aki Ajon kanssa samoista kuljettajista tai ainakin kuljettajasta, kuten tapoihin kuuluu. San Marinon GP:n yhteydessä Misanossa velloneiden varikkohuhujen mukaan Ajo vei tuon viimeisimmän väännön nimiinsä kuusinolla.

Uusin numero