Yoko yhteistyöhön Kimi Räikkösen omistaman Rockstar Energy Husqvarna MXGP-tehdastiimin kanssa

Suomalaisen Yokon ajovarusteet olivat tuttu näky 1980-luvulla motocrossin huippukuljettajien päällä Atlantin molemmin puolin. Vuonna 1984 Yoko-kuljettajat voittivat maailmanmestaruudet kaikissa kolmessa motocrossin pääluokassa. Vuosituhannen lopulla Yoko keskittyi hiihto- ja maastopyörävarusteisiin ja myi motocross-varustemerkkinsä toisaalle, kunnes vuonna 2016 se palasi takaisin alkuperäisille omistajilleen. Sittemmin Yoko on satsannut voimakkaasti tuotekehitykseen ja testaamiseen.

Alkuvuodesta uutisoitiin motocross-legenda Stefan Evertsin siirtymisestä Yokon osaomistajaksi ja yhteistyösopimuksesta motocrossin MM-sarjan kanssa. Nyt julkistettu sopimus motocrossin MM-sarjassa kilpailevan Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP-tehdastiimin kanssa on kuitenkin Yokon merkittävin satsaus tulevalle kaudelle. Sopimuksen myötä IceOne motocross-tiimin kuljettajat avaavat MM-kautensa vajaan kuukauden päästä Argentiinassa Yokon varusteissa. 


 
”Olemme todella tyytyväisiä uuteen sopimukseen. Yokolla on vahva historia motocrossissa ja olemme innoissamme päästessämme osaksi tämän legendaarisen suomalaismerkin paluuta kohti lajin huippua. Yokon ainutlaatuinen materiaalien tuntemus ja jatkuva tuotekehitys mahdollistavat osaltaan kuljettajillemme parhaat mahdolliset lähtökohdat menestymiseen. Kuljettajamme ovat jo päässeet testaamaan uusia varusteita erilaisissa olosuhteissa ja palaute on ollut todella positiivista”, kertoo Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP tiimipäällikkö Antti Pyrhönen.  

Tiimin kuljettajina MXGP-luokassa toimii Latviasta kotoisin oleva vuoden 2017 MX2-luokan maailmanmestari Pauls Jonass sekä Liettuan nuori jättiläinen Arminas Jasikonis. Kaksikkoa täydentää MX2-luokassa ajava Tanskan huippulahjakkuus Mikkel Haarup. Yoko Sportsin toimitusjohtaja Jani Gustafssonilla on syystäkin hymy herkässä uuden kauden kynnyksellä.

”Tähän asti olemme keskittyneet erityisesti tuotekehitykseen ja esimerkiksi  huippumallimme “Viileen” crossihousut ovat keveydessään ainutlaatuiset. Kotimaassa moottoripyörävarusteiden jakelijanamme toimii Motonet-ketju ja viime vuonna perustimme tytäryhtiö Yoko Europen huolehtimaan Europan jakelusta.   Sen toimitusjohtajana toimii menestyksekkään Technical Touch-yrityksen omistaja Jan Berthels, joka verkostot avaavat omalta osaltaan ovia jakelusopimuksiin ympäri maailmaa. Sopimus Rockstar Energy Husqvarna MXGP-tehdastiimin kanssa oli täydellinen jatko tälle kehitykselle. Näkyvyys ja tuotteiden testaaminen lajin absoluuttisella huipulla on ensiarvoisen tärkeä osa-alue kasvun kannalta. Olemme alusta saakka päässeet lähietäisyydeltä seuraamaan kuinka, Kimi Räikkösen omistama IceOne Racing on tiimipäällikkö Antti Pyrhösen ohjauksessa noussut yhdeksi maailman johtavista motocross-tiimeistä. Sama suomalaisuudesta kumpuava tinkimätön ja työtä pelkäämätön asenne on myös osa Yokon yrityskulttuuria. Toisaalta myös moottoripyörämerkki Husqvarnan pohjoismaiset juuret ja laadukas imago sopivat Yokon profiiliin erinomaisesti. Odotukset ovatkin korkealla yhteistyön suhteen”, hehkuttaa Gustafsson.  

Uusin numero