Yoko nappasi motocrossin superlupauksen tiiminsä

Legendaarinen suomalainen ajovarustemerkki Yoko on muutaman viime vuoden aikana tehnyt vahvan paluun motocrossin huipputasolle ja sama suunta jatkuu myös kaudella 2019. Tuorein lisäys Yokon tiimikuljettajien joukkoon on vasta 14-vuotias Liam Everts, joka on yksi Euroopan suurimpia motocross-lupauksia. Tänä vuonna EMX85 Euroopan mestaruuskisoissa pronssia ja Saksan ADAC sarjassa hopeaa ajanut Liam kävi myös tänä kesänä Suomessa voittamassa EMX85-karsintasarjan kisan Vantaan Lavangossa. Kaksivuotisen sopimuksen Yokon kanssa tehnyt Liam on kerännyt myös runsaasti faneja sosiaalisessa mediassa ja hänen @liam_everts72 instagram-tilillään onkin yli 42 000 seuraajaa. Motocross siirtyi belgialaisnuorukaiselle jo verenperintönä, sillä hänen isänsä Stefan Everts on motocrossin 10-kertainen maailmanmestari ja isoisä Harry Evertsilläkin maailmanmestaruuksia on neljä kappaletta. Ensi kaudella Liam nähdään 125-kuutioisten EM-sarjassa Yokon ajovarusteissa.

– Yokolla on rikas historia motocrossissa ja olen innoissani päästessäni osaksi tätä legendaarista merkkiä. Meitä yhdistää myös halu voittaa. Yoko haluaa nousta jälleen yhdeksi maailman johtavista ajovarustemerkeistä ja minä taas löytää paikkani 125-kuutioisten luokassa. Näiden tavoitteiden saavuttaminen ei varmasti ole helppoa, mutta uskon että kovalla työllä pystymme siihen, pohtii Liam.

Myös Yokolla ollaan tyytyväisiä uudesta tiimikuljettajasta.
– Olemme todella tyytyväisiä saadessamme Liamin mukaan tiimiin. Hän on yksi lahjakkaimmista nuorista kuljettajista, joita olen ikinä nähnyt ja hän on selvästi perinyt isänsä jouhean ajotyylin. Lähetimme Liamille ajovarustesetin kokeiluun ennen sopimuksen tekemistä ja varusteidemme keveys ja laadukkus teki vaikutuksen. Kisamenestyksen lisäksi Liamilla tulee olemaan tärkeä rooli myös ajovarusteidemme kehitys- ja testaustyössä, kertoo Yokon toimitusjohtaja Jani Gustafsson.

 
Liam Evertsin valjastaminen Yoko kuljettajaksi on vain yksi osa Yoko paluussa maailman markkinoille.  
– Lyöttäydyimme yhteen Euroopan ja maailman offroad markkinoilla vahvassa asemassa olevan Technical Touch -yrityksen ja sen omistajan Jan Berthelsin kanssa ja perustimme Belgiaan Yoko Europe -maahantuontiyrityksen, kertoo Yokon toimitusjohtaja Jani Gustafsson. Meidän osaamisemme innovatiivisten, teknisten vaatteiden valmistajana yhdistettynä Berthelsin loistavaan bisnesälyyn ja valtavaan kauppiasverkostoon luo erinomaiset puitteet nostaa Yoko takaisin yhdeksi merkittävistä ajovarustemerkeistä. Töitä tehdään nyt kovasti, mutta hymyssä suin kun kasassa on niin loistava porukka. Kattilassa porisee tällä hetkellä useampikin mieleenkiintoinen projekti, joiden uskomme vievän meitä vauhdilla eteenpäin, Gustafsson päättää. 

Uusin numero