Ympäri Egyptiä skootterilla?

Egyptin kansannousu on vahingoittanut suuresti maan turismia, mikä puolestaan on vaikuttanut maan talouteen. Koostuuhan 11,4 % maan bruttokansantuotteesta nimenomaan turismista.

Jotta maa saataisiin jälleen turvallisten turistikohteiden listalle, ovat Alexandrian Rotarykerholaiset lyöneet viisaat päänsä yhteen ja järjestivät Cross Egypt Challenge -skootteritapahtuman. Tapahtuma on sarja endurance-henkisiä skootteriralleja, joissa tutuiksi tulevat Egyptin haastavimmat tiet ja radat.

Kilpailu ajettiin ensi kertaa vuonna 2011, jolloin ajettavaa oli 9 päivän ja 1700 kilometrin verran. Matka taittui Välimeren rannikolta Egyptin eteläiselle rajalle asti. 15 osallistujaa saivat vaativan reitin suoritettua kunnialla.

Tänä vuonna panoksia kovennetaan. Kilpailu alkaa Kairosta 12. lokakuuta ja kestää 8 päivää. Matkaa kertyy yhteensä 2400 kilometriä. Uskomattoman seikkailun aikana skoottereilla suhataan muun muassa halki Saharan. Päätepisteenä on Luxor.   

Tapahtumaan valitaan 30 osallistujaa ympäri maailman. Jos olet kiinnostunut lähtemään varmasti unohtumattomalle seikkailulle, tutustu kilpailun ja Vetikko Travelin internetsivuihin.

Uusin numero