Yltääkö Heinola samaan kuin Riihimäki vuonna 2009: enduron MM-sarjan paras osakilpailu?

Enduron henkilökohtaisista MM-pisteistä kilpailtiin Suomessa viimeksi vuonna 2009, jolloin järjestelyistä vastasi Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla.

Suomen osakilpailu valittiin silloin MM-sarjan kauden parhaaksi. Valinnasta vastasi sarjan promoottori Alain Blanchard. Vuonna 2009 Suomen lisäksi MM-sarjassa ajettiin Portugalin, Espanjan, Italian, Slovakian, Meksikon, Kreikan ja Ranskan osakilpailut.

Tänä vuonna sarjaan kuuluvat Suomen ohella Chilen, Argentiinan, Espanjan, Portugalin, Italian, Ruotsin ja Ranskan osakilpailut.

Suomen osakilpailun järjestelyistä vastaavalla Heinolan Moottorikerholla on kaikki edellytykset samaan tunnustukseen, josta Kahvakopla nautti kolme vuotta sitten.

Ainakin kuljettajat ovat kehuneet kilpaa Heinolan kisan hienoja maastokokeita. Tosin Blanchardin vaakakupissa painaa myös moni muu asia ja loppupeleissä tietenkin kokonaisuus, kun hän julistaa vuoden 2012 parhaan MM-osakilpailun.

Suomessa tarjoillaan Heinolan myötä melkoinen kattaus huippuenduroa lyhyen ajan sisään, sillä viime elokuussa kaakon kulmilla kurvailtu ja isäntien komeaan kotivoittoon päättynyt kuuden päivän mittainen MM-joukkuekilpailu on yhä tuoreessa muistissa.

Sixille sankoin joukoin tiensä löytäneiden katsojien kannattaakin ottaa Heinolasta kaikki irti, sillä aivan lähivuosina ei MM-enduroa Suomessa nähdä.

Henkilökohtainen kisa on varmasti jälleen jossain vaiheessa tuloillaan, mutta reilun kolmen viikon kuluttua vuorostaan Saksassa urakoitava Sixi kiertää vielä pitkään ja kaukaa Suomen.

Vuonna 2013 henkilökohtainen MM-sarja käynnistyy tämän kauden tapaan Etelä-Amerikan kiertueella maaliskuussa Chilessä ja Argentiinassa.

Muut osakilpailuviikonvaihteet ajetaan Espanjassa, Portugalissa, Kreikassa, Romaniassa, Andorrassa ja kauden perinteisesti päättävässä Ranskassa.

Romaniassa tanner tömisee keskikesän suuren suomalaisjuhlan aikoihin 21.-23. kesäkuuta.

Uusin numero