Yllätysveto: Max Biaggi testaa MotoGP-luokan Ducatia Mugellossa

Biaggi, 41, nousee Mugellossa Ducatin Pramac-tiimin pyörän selkään.

Biaggi tuuraa yhdystavaltalaista Ben Spiesia, jolta on jäänyt jo kolme edellistä osakilpailua ajamatta yhä vihoittelevan olkapään vuoksi.

Biaggi ei nouse Spiesin tuuraajaksi sentään seuraavassa, eli reilun viikon kuluttua Barcelonassa ajettavassa Katalonian GP:ssä. Siellä Spiesin paikan ottaa Ducatin italialainen testikuljettaja Michele Pirro, jolla on nykyään kädet täynnä töitä myös MM-osakilpailuissa.

Biaggi ei suuremmin esittelyjä kaipaa MotoGP-sarjan osaltakaan. Häneltä jäi kuninkuusluokan titteli saavuttamatta, mutta miehen plakkarissa on neljä silloisen 250-kuutioisten maailmanmestaruutta vuosilta 1994-97.

Biaggi ajoi MotoGP-luokan pyörällä viimeksi kaudella 2005. Bridgestonen renkailla hän ei ole vielä koskaan ajanut.

– Olemme keskustelleet tästä mahdollisuudesta ja meillä ei ollut mitään syytä jättää käyttämättä tätä tilaisuutta hyväksi, Ducatin tiimipäällikkö Paolo Ciabatti viittaa Biaggin yllätyspestiin.

– Mutta pidetään kuitenkin mielessä se, että Max ei ole ajanut näillä pyörilä kahdeksaan vuoteen. Hän on kuitenkin laadukas kuljettaja, joka ei ajattele tässä tilanteessa pelkkiä kierrosaikoja. Ei muuta kuin lähdetään pitämään hauskaa ja nauttimaan. Ja tietenkin kuuntelemme huolellisesti Maxin palautteen, jatkaa Ciabatti.
 

Uusin numero