Yllätys, yllätys: Suomi on MotoGP-sarjan kolmanneksi menestynein maa

Kunnia tästä kuuluu Mika Kalliolle. Moto2-luokan MM-pisteissä neljäntenä oleva Kallio on yltänyt tällä kaudella kaksi kertaa palkintokorokokkeelle. Hän oli Austinissa kolmas ja Le Mansissa toinen.

Ratamoottoripyöräilyn parrasvaloissa podiumien määrissä parempaan ovat pystyneet vain lajin nykyinen mahtimaa Espanja ja Iso-Britannia.

Espanjalaiset kuljettajat ovat ajaneet GP-sarjan kolmessa luokassa tähän mennessä peräti 40 podiumsijoitusta 54 mahdollisesta: 15 MotoGP-, 8 Moto2- ja 17 Moto3-luokassa.

Tilastossa toisena olevilla briteillä on koossa kuusi käyntiä korokkeella, kahdesti MotoGP:ssä ja neljä kertaa Moto2:ssa. Jälkimmäisestä kunnia kuuluu Kallion Marc VDS-tiimikaverille, sarjaa johtavalle Scott Reddingille.

Italia, Saksa, Belgia, Ranska, Japani ja Sveitsi ovat saaneet kukin yhden kuljettajan podiumille.

Voittojen määrässä tilanne Espanja vs. muu maailma -väännössä on murskaava: 16-2!

Espanjalaisen valta-asemaa on pystynyt horjuttamaan vain Redding kahdella voitollaan.

Espanjalaisilla on plakkarissaan Losailin, Austinin, Jerezin, Le Mansin, Mugellon ja Barcelonan jäljiltä kuusi ykkössijaa MotoGP- ja Moto3-luokista, sekä neljä voittoa Moto2:sta.

Ei siis mikään ihme, että sarjaa hallinnoivan Dornan espanjalainen toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta on nostanut esiin sen mahdollisuuden, että hänen maanmiestensä luokkakohtaista kiintiötä saatetaan jatkossa rajoittaa MotoGP-sarjassa.

Uusin numero