Yard Built Yamaha XSR700

Yamaha on viime aikoina kunnostautunut Yard Built –ohjelmineen rakentelukulttuurin mesenaattina. Maailman parhaiden rakentajien custom-luomuksista on otettu vaikutteita myös tuotantomalleihin, joista tuorein on MT-07-johdannainen XSR 700. Nyt JvB-moto on esitellyt Yard Built –tulkintansa XSR 700:sta. 

Jens von Brauckin Yard Built XSR 700 on nimeltään Super 7, ja kuten useimmat muutkin Yard Built –mallit, sekin on luotu ilman runkomuutoksia. JvB-moto pyrki riisumaan pyörän mahdollisimman pelkistetyksi retrotyyliseksi raaseriksi. 

– XSR 700:n suunnittelussa tärkeintä oli luoda pyörä, joka ei kuulu turhan tiukasti mihinkään kategooriaan. Se ei ole scrambler, cafe racer tai flat tracker, vaan pikemminkin avoin kirja, josta voi itse rakentaa näköisensä. Jens oli alusta asti konseptin suuri ystävä, joten halusimme antaa hänelle kunnian rakentaa ensimmäinen Yard Built –malli sen pohjalta,  kertoo Yamaha Motor Europen Product Manager Shun Miyazawa.

– Aihiona XSR 700 on mainio, ja sen muokkaaminen on helppoa. Halusin luoda pelkistetyn pyörän, joka näyttää yhtä ketterältä ja tehokkaalta kuin se onkin, toteaa Jens van Brauck. 

Lähes kaikki Super 7:n erikoisosat ovat JvB:n omaa valmistetta ja ovat tulevaisuudessa myös muiden ostettavissa. 

 

Uusin numero