Yamahan triple on täällä

Yamaha on esitellyt uuden, "tulevaisuuden sporttipyöräksi" kutsumansa mallin MT09. Yamahalta kerrotaan mallin suunnittelun keskittyneen kolmeen pääkohtaan: Uudenlaisen moottorin tuli olla voimakkaasti vääntävä, rungon kapea ja pyörällä olisi oltava erityistä luonnetta.

 

Pyörää vauhdittaa kevyt ja ulkomitoiltaan pieni kolmisylinterinen 847-kuutioinen moottori 115 hevosvoiman ja 87,5 Newtonmetrin voimin. Kaasuläpät ohjautuvat ride-by-wirella ja kuljettajalla on valittavanaan eri ajoasetuksia. Kompakti ja kevyt pakojärjestelmä keskittää painoa.

 

Pyörän alumiinirunko on täysin uusi ja myös se on suunnitelut tarjoamaan matalan painopisteen. Kompaktin moottorin mahdollistamana myös runko on kapea: Yamaha kuvaa MT09:ä supermotomaiseksi. Jotta runko saatiin mahdollisimman kapeaksi, on epäsymmetriseen takahaarukkaan nivelöity iskunvaimennin asennettu lähes vaakatasoon. Jousittamattoman massan pienentämiseksi malliin on asennettu uudet, kevyet 10-puolaiset vanteet. Pyörän paino on maltilliset 188 kiloa (ABS 191 kg).

 

Värivaihtoehtoja on neljä ja MT09:t saapuvat Suomeen syyskuussa. Hinnaltaan mallit ovat 10 476,74 € ja 10998,74 €(ABS).

Uusin numero