Yamahan tiimipäällikkö: ” En sano, että MM-pistetilanne on vääristynyt, mutta…”

Itse asiassa absoluuttisten huippusuoritusten sijaan Yamahan kaksikko Valentino RossiMaverick Vinales on ollut kaikkein tasaisin. Palkintopallilla on oltu jo kahdeksan kertaa, muttei ei itse asiassa juurikaan aivan Marquezin vauhdissa – välillä ei lähelläkään sitä. Mestaruustaisteluun tarvittava viimeinen potku uupuu vielä.

”En sano, että MM-pistetilanne on vääristynyt, mutta olemme pystyneet käyttämään hyväksi joka ikisen tilaisuuden ja saaneet paketistamme paljon irti. Lisäksi kuljettajiemme kokemus on auttanut meitä”, sanoo Yamahan tiimipäällikkö Massimo Mereghelli.

Kymmenen kilpailua on jäljellä, Rossi on Marquez’ta 46 pistettä perässä, Vinales 56. Kumpikin kuljettaja on pyytänyt japanilaisvalmistajalta apua etenkin elektroniikan parantamiseksi.

”Kun katsotaan kauden sijoituksia, voimme olla tyytyväisiä. Mutta emme ole voittaneet vielä, eikä vauhti siihen oikein riitä. Olemme kuitenkin aina tehneet kovasti töitä yhdessä vaikeillakin hetkillä. Sachsenring on ollut meille perinteisesti vaikea rata, mutta molemmat olivat siellä podiumilla. Se oli tulosta kovasta työstämme ja siitä, että pystyimme optimoimaan kaiken, mitä meillä oli”, Mereghelli sanoo.

Vaikka tulokset ovat paperilla hyviä, on kiistaton fakta, ettei Yamahalla ole mitään asiaa Marquezin vauhtiin.

”Uskon, että aika pienetkin päivitykset saattavat tehdä meille ison parannuksen. Jaossa on yhä 250 pistettä, joten kaikki on edelleen mahdollista. Auttaisi meitä todella paljon, jos saisimme lyötyä Marquezille hiukan enemmän painetta”, tiimipäällikkö jaksaa uskoa.
 

Uusin numero