Yamahan päällikkö on vakuuttunut Lorenzon uudesta tulemisesta

Kuninkuusluokan mestaruudet vuosina 2010 ja 2012 viimeistellyt Lorenzo ajoi vaisun kauden siitä huolimatta, että hän nappasi talteen MM-pronssia Marquezin ja tallikaverinsa Valentino Rossin takana.

Lorenzon alkukausi oli kuitenkin siksi takkuinen, että se murensi pohjaa taistelulle mestaruudesta.

Talvella tehtyjen leikkausten ajoitus ei ollut onnistunut ja Lorenzo oli alkukaudella kaukena parhaasta fyysisestä terästään. Lisäksi Bridgestonen uudet renkaat tuottivat hänelle liiankin kanssa tuskaa.

”Jorge on oppinut
virheistään”

– Jorge ei ollut kauden alkaessa tosiaankin riittävän vahva. Lisäksi hän teki siinä vaiheessa kaksi ratkaisevaa virhettä, joista toipuminen henkisesti vei aikansa. Mutta tiedän, että Jorge on oppinut virheistään ja hän tulee ensi kaudella takaisin entistäkin vahvempana, sanoo Jarvis.

Jarvis muistuttaa lisäksi, että Marquez oli jopa ilmiömäisen vakuuttava varsinkin kauden ensimmäisellä puoliskolla. Sekin söi miestä ja tässä tapauksessa kenties eniten juuri Lorenzoa, jolle Marquezin kukistaminen oli miltei pakkomielle.

– Jorgella oli paljon asioita, jotka hänen piti saada kuntoon.

Jarvis korostaa tulevien talvitestien suurta merkitystä. Niistä ensimmäiset ajetaan 4.-7. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa.

– Meidän pitää parantaa siinä paljon viime talveen verrattuna, jolloin Honda oli selkeästi jo askeleen edellä erityisesti jarrutuksissa.

Yamaha oli kuitenkin loppukaudesta todella terävässä tikissä. Lorenzo ja Rossi voittivat kauden kuudesta viimeisestä kisasta neljä.

– Se oli hieno päätös kaudelle ja siitä on hyvä jatkaa kohti tulevaa. Kauden jälkimmäinen puolisko oli meiltä erittäin hyvä. Jorge tuli takaisin käytännössä nollatilanteesta ja Valentino oli vahva koko kauden. Hopea ja pronssi ei ollut meillä ideaalitilanne, mutta ei mikään huono saavutuskaan, Jarvis summaa.
 

Uusin numero